.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Βυθισμένη στη μεγαλύτερη ύφεση της μεταπολεμικής περιόδου η Ευρώπη – Η Ευρωζώνη παραμένει ο πιο αδύναμος κρίκος στην παγκόσμια οικονομία – Βαθιά ανησυχητικές οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της

Βυθισμένη στη μεγαλύτερη ύφεση της μεταπολεμικής περιόδου η Ευρώπη – Η Ευρωζώνη παραμένει ο πιο αδύναμος κρίκος στην παγκόσμια οικονομία – Βαθιά ανησυχητικές οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της

17/05/13 - 22:10
Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ύφεση της μεταπολεμικής περιόδου είναι η Ευρώπη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal, επισημαίνοντας πως την ίδια στιγμή δεν διαφαίνεται κάποιο σημάδι οικονομικής ανάκαμψης για το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου.
Το δημοσίευμα, αναφερόμενο στα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με την πορεία της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους (το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,2%), επισημαίνει πως η Ευρωζώνη βρίσκεται σε ύφεση για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, και συγκεκριμένα από τα τέλη του 2011, σε αντίθεση με την ανοδική πορεία των άλλων μεγάλων οικονομιών, καθώς το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατέγραψε άνοδο 2,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους ενώ η Ιαπωνία ανακοίνωσε άνοδο 3,5% του ΑΕΠ για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.
Όπως επισημαίνεται η κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι εξαιρετικά ανησυχητική, καθώς οι συνθήκες ύφεσης που επικρατούν στον ευρωπαϊκό Νότο, σε συνδυασμό με την αναιμική παγκόσμια ανάπτυξη, έχουν επηρεάσει σημαντικά και τις ισχυρές οικονομίες του «πυρήνα» της Ευρωζώνης. Η Γερμανία ανακοίνωσε ανάπτυξη της τάξης του 0,1% του ΑΕΠ ενώ η Γαλλία «βυθίστηκε» στην ύφεση, καθώς το ΑΕΠ της συρρικνώθηκε κατά 0,2%.
«Η Ευρωζώνη, η οποία συνεισφέρει το 17% του παγκόσμιου ΑΕΠ, παραμένει ο πιο αδύναμος κρίκος στην παγκόσμια οικονομία» αναφέρει η Wall Street Journal, τονίζοντας πως οι κοινωνικές εντάσεις, η πολιτική παράλυση και το αυξανόμενο δημόσιο χρέος συντηρούν τις αμφιβολίες για το οικονομικό της μέλλον.
«Τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα είναι αντιμέτωπα για δύο με τρία χρόνια ακόμα με ένα μείγμα ύφεσης και αναιμικής ανάπτυξης» επισημαίνει ο Willem Buiter από τη Citigroup, με το δημοσίευμα να σημειώνει πως η σκληρή λιτότητα και οι θεσμικές αλλαγές που επήλθαν στην Ευρωζώνη απέτυχαν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των εταιρειών και των καταναλωτών.
Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο Simon Tilford, οικονομολόγος από το Center for European Reform, ο οποίος τονίζει ότι τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν έχουν ακόμα ρυθμιστεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αρνητικά στοιχεία της πορείας της οικονομίας των κρατών-μελών της Ευρωζώνης αλλά και του δείκτη εμπιστοσύνης στη βιομηχανία είναι πιθανό να αυξήσουν τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναζητήσει άλλους τρόπους για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, και ιδιαίτερα για να ενισχύσει την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν άλλωστε και την ραχοκοκαλιά της οικονομίας στη νότια Ευρώπη.
Όπως επισημαίνεται, οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την Ευρωζώνη παραμένουν βαθιά ανησυχητικές. Τα κράτη της νότιας Ευρώπης θα πρέπει να μειώσουν τους μισθούς και τα κόστη των επιχειρήσεων τους σε σύγκριση με τη Γερμανία προκειμένου να επανακτήσουν την ανταγωνιστικότητα τους. Αυτή η διαδικασία της «εσωτερικής υποτίμησης» είναι αργή και αγωνιώδης σε σύγκριση με την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, την οποία πλέον δεν έχουν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.
Η ισχυρότερη ανάπτυξη ή ο υψηλότερος πληθωρισμός στη Γερμανία, θα καθιστούσαν πιο εύκολο για την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία να επανακτήσουν την ανταγωνιστικότητα τους σε σχέση με τη βόρεια Ευρώπη.
Αλλά, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, η χαμηλή ανεργία στη Γερμανία δεν ασκεί πίεση στους Γερμανούς πολιτικούς να αλλάξουν την οικονομική πολιτική τους και να δώσουν ώθηση στη ζήτηση και στον πληθωρισμό είτε πριν είτε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου
πηγή :www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου