.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Οταν οι πολίτες επιμένουν και αγωνίζονται για το κοινό συμφέρον.


ΚΥΡΙΑΚΉ, 19 ΜΑΪ́ΟΥ 20

Οταν οι πολίτες επιμένουν και αγωνίζονται για το κοινό συμφέρον.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αρχαιολογικοί χώροι ο "Λαιμός" και το "Μεγάλο Καβούρι" στη Βουλιαγμένη

 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Ένας πολύχρονος αγώνας Φορέων και Συλλογων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με κυρίαρχη την παρουσία του Συλλόγου Εναλλακτική Δράση και ιδιαίτερα του επικεφαλής της κ.Μάκη Σταύρου, ιστορικού, είχε μία αίσια κατάληξη, που δικαιώνει τους αγώνες των ενεργών πολιτών του συγκεκριμένου Δήμου. 
Ελπίζουμε και είμαστε σίγουροι, ότι αυτοί οι αγώνες και αυτή η μικρή νίκη θα έχει και συνέχεια σε πολές άλλες περιοχές της ακταιογραμμής του Σαρωνικού και όχι μόνο, αφού οι πολίτες των γειτονιών κατάλαβαν ότι κανένας δίκαιος αγώνας δεν παέι χαμένος, αρκεί ο αγώνας αυτός να δοθεί. 
Συγχαρητήρια σε όλους τους πολίτες που συνέδραμαν αποφασιστικά και περιέβαλαν με αγωνιστικότητα το έργο των τοπικών Συλλόγων και ιδιαίτερα αυτού της Εναλλακτικής Δράσης. 
Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το blog  vima on line!
 
 Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ομόφωνα, γνωμοδότησαν χθες θετικά ως προς την εισήγηση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της αρμόδιας ΣΤ΄Εφορίας, που αφορούσε στα όρια του χώρου, αλλά και στις αρχαιότητες που περιλαμβάνει. 
Συγκεκριμένα, εντός του νέου αρχαιολογικού χώρου, που καλύπτει όλη τη χερσόνησο του Λαιμού Βουλιαγμένης και την παραλία του Μεγάλου Καβουριού (με ανατολικό όριο την οδό Αθηνάς), έχουν εντοπιστεί αρχαία κατάλοιπα διαφόρων περιόδων που ξεκινούν από τα προϊστορικά χρόνια. 

Όπως οι πρωτοελλαδικές αρχαιότητες (οικίες και οχυρωματικό τείχος) που εντοπίστηκαν στο νοτιοανατολικό ύψωμα της χερσονήσου του Λαιμού, καθώς και στον Λόφο των Μουσών, που βρίσκονται εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του «Αστέρα». 

Γνωστά μνημεία της περιοχής, όπως η Ιερατική Οικία (που βρίσκεται εντός του δημοτικού πάρκινγκ), η Δεξαμενή (εντός «Αστέρα»), καθώς και οι δύο κυκλικοί πύργοι των κλασικών χρόνων, ο ένας εντός του Ορφανοτροφείου και ο άλλος στην Ωκεανίδα, που επόπτευαν τους θαλάσσιους δρόμους της περιοχής, αποκτούν την προστασία του αρχαιολογικού χώρου.

Από τα όριά του δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, o οποίος πρόσφατα απασχόλησε τον Τύπο, καθώς περιλαμβάνεται μέσα στον «Αστέρα», ακίνητο που βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αλλά και τα μέλη του Συμβουλίου που έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία για τον καθορισμό Α' ζώνης προστασίας.
 
Στον προστατευόμενο τόπο θα ανήκει και ο ενάλιος χώρος που βρίσκεται κοντά στο μνημείο, με το σκεπτικό ότι κατάλοιπα του ναού μπορεί να υπάρχουν και μέσα στο νερό.
 
Ωστόσο να σημειωθεί ότι από το ΤΑΙΠΕΔ διαβεβαιώνουν πως η απόφαση αυτή δεν αλλάζει κάτι στην αποκρατικοποίηση του Αστέρα, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν όλοι οι χωροι που κηρύχθηκαν αρχαιολογικοί, δεν περιλαμβάνονται στο υπό αποκρατικοποίηση τμήμα. 

Όχι ΚΑΣ σε «αρχαιοκαπηλικό» σενάριο 
Ομόφωνα «όχι» είπαν στη χθεσινή συνεδρίαση τα μέλη του ΚΑΣ στο αίτημα της ηθοποιού και σκηνοθέτιδος Μαρίνας Δανέζη, που ζητούσε άδεια νυχτερινού γυρίσματος στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.
 
Πρόκειται για την παραγωγή ταινίας μυθοπλασίας με τίτλο «Οι αισθηματίες», το σενάριο της οποίας βρήκε αντίθετο το Συμβούλιο, καθώς αναφερόταν σε αρχαιοκάπηλους και διεφθαρμένους αρχαιολόγους, γεγονός που, όπως αναφέρθηκε, «απαξιεί το αρχαιολογικό ιδεώδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου