.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Die Zeit: Οι κρυφοί κερδισμένοι της κρίσης










«Οι κρυφοί κερδισμένοι της κρίσης» τιτλοφορείται σημερινό δημοσίευμα στον ιστότοπο της Die Zeit, το οποίο αναφέρει: «Λέγεται ότι η Γερμανία πληρώνει για τους άλλους, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι κάπως πιο πολύπλοκη»
Η εφημερίδα επισημαίνει την πτώση του κόστους δανεισμού στη Γερμανία εξαιτίας της κρίσης που πλήττει τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και εξηγεί ότι «η Γερμανία, ως ένας τεράστιος μαγνήτης, έλκει κεφάλαια από όλο τον κόσμο».

«Η Γερμανία είναι για τους επενδυτές μία από τις λίγες περιοχές, όπου οι αποταμιεύσεις είναι ασφαλείς. Και τα κεφάλαια αυτά γεμίζουν τα κρατικά ταμεία, αναθερμαίνουν την οικονομία και δίνουν τη δυνατότητα στους Γερμανούς να αγοράζουν ακίνητα. Την ώρα που η νότια Ευρώπη βυθίζεται στην κρίση, οι Γερμανοί ποτέ δεν περνούσαν καλύτερα», σημειώνει μεταξύ η γερμανική εφημερίδα.

Στην ψηφοφορία στην Bundestag για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Με την αφορμή αυτή, η εφημερίδα διατυπώνει τους προβληματισμούς της σχετικά με την τήρηση των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρωζώνη, καταγγέλλοντας ότι οι «ευρωδιασώστες» δεν λαμβάνουν υπόψη τις επιταγές της γερμανικής δικαιοσύνης.

«Η βοήθεια προς την Κύπρο καταδεικνύει ότι οι “μηχανικοί της ευρωδιάσωσης” δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα ούτε για τους περιορισμούς που επέβαλε το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο ούτε για τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο προσπάθησε να ενισχύσει τα δικαιώματα της Βουλής. Προσπάθησε να θεσπίσει κανόνες που θα αποτρέπουν εκβιαστικά διλήμματα στο κοινοβούλιο. Το Συνταγματικό Δικαστήριο προσπάθησε εγκαίρως να διευθετήσει τη συμμετοχή του κοινοβουλίου σε δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων…», αναφέρει το δημοσίευμα.

Και η SZ καταλήγει: «Η Ευρώπη εξελίσσεται σε μια Δημοκρατία των αναγκαστικών διαταγμάτων. Κάθε διαδικασία διάσωσης δημιουργεί το δικό της Δίκαιο. Και αυτό δεν είναι σωστό. Το ευρώ είναι σημαντικό, αλλά σημαντικότερα είναι το Δίκαιο και η Δημοκρατία».

Ευρεία πλειοψηφία
Με ευρεία πλειοψηφία και χωρίς εκπλήξεις εγκρίθηκε στη γερμανική βουλή το πακέτο στήριξης της Κύπρου, ύψους 9 δις ευρώ. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απέρριψε χθες ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως έγινε στις περιπτώσεις της Ελλάδα, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, η Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας εξέτασε στην ολομέλεια το πακέτο διάσωσης της Κύπρου. Στην έναρξη της συνεδρίασης (10:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης συνασπισμού, διάβασε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στη συνέχεια μίλησαν οι αρχηγοί των κομμάτων και οι βουλευτές. Το πακέτο για την Κύπρο ενέκριναν 487 βουλευτές ενώ το καταψήφισαν 102 βουλευτές.

 
Deutsche Welle - ελληνική υπηρεσία

18 Απριλίου 2013 | © ThePressProject.gr |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου