.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Νέα επιδρομή «κουρέματος» καταθέσεων στην Κύπρο!

ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ 27,5% ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΛΠ!
Οριστικοποιηθήκαν χθες (21/4) με διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας οι εξαιρέσεις από το κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου. Διασφαλίζονται πλήρως οι καταθέσεις της Κυβέρνησης, των Δήμων και της υπηρεσίας JCC. Ωστόσο, θα υπάρξει κούρεμα σε κατηγορίες οι οποίες αρχικά εξαιρέθηκαν. Την ίδια ώρα κλείδωσαν εφτά θέσεις στο προσωρινό Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου και συνεχίζεται η προσπάθεια για ολοκλήρωση της σύνθεσης του Σώματος. Ολοήμερες ήταν και χθες οι διαβουλεύσεις στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών.
Υπουργείο και Κεντρική συναποφάσισαν τη μείωση του εύρους των εξαιρέσεων από το κούρεμα, έτσι ώστε η τελική απομείωση των καταθέσεων να περιοριστεί μεταξύ του 40% και 45%.
Συμφωνήθηκε η πλήρης εξαίρεση της κεντρικής Κυβέρνησης, των Δήμων και της JCC, ενώ συμφωνήθηκε και φόρμουλα για μικρότερο κούρεμα στις υπόλοιπες κατηγορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμφωνηθέντα έτυχαν της έγκρισης και της Τρόικας.
Κούρεμα 27,5% συμφώνησαν η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα σε πολλές από τις πλήρεις εξαιρέσεις που είχαν δοθεί στα αρχικά διατάγματα για τις δύο μεγάλες τράπεζες. Αυτό το κούρεμα θα υποστούν οι ασφαλιστικές εταιρείεςκοινοπραξίες ασφαλιστικών εταιρειώνασφαλιστικά επικουρικά ταμείαφιλανθρωπικά ιδρύματασχολείαεκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λπ.
Στόχος είναι ο περιορισμός των απωλειών των ανασφάλιστων καταθετών των δύο τραπεζών, και ο εξορθολογισμός της διαδικασίας διαμόρφωσης του ισολογισμού της Τράπεζας Κύπρου και της «κακής» Λαϊκής.
Σε σχετική επιστολή, ο υπουργός οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, επιβεβαιώνει τη συμφωνία με την Κεντρική Τράπεζα στον περιορισμό των εξαιρέσεων, και προτείνει συγκεκριμένες πρόνοιες που θα πρέπει να περιληφθούν σε αναθεωρημένα διατάγματα που θα εκδοθούν σήμερα.
«Η εισήγηση γίνεται με σκοπό τον περιορισμό της έκτασης των εξαιρέσεων και συνεπώς για να ελαφρυνθούν οι επηρεαζόμενοι ανασφάλιστοι καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας», αναφέρει στην επιστολή ο κ. Γεωργιάδης.
Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις θα εξαιρείται από το κούρεμα των καταθέσεων στις δύο τράπεζες μόνο το 72,5% των καταθέσεων ασφαλιστικών εταιρειών αντί 100% που ήταν στα προηγούμενα διατάγματα. Το πλήρες κούρεμα γλυτώνουν επίσης τα επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία, που στηρίζονται σε επενδυτικές μονάδες. Παρόλο που τα ταμεία είναι επενδυτικά, οι επενδυτές θα χάσουν μόνο το 27,5% των καταθέσεων των ταμείων, δηλαδή η εξαίρεση θα αφορά και πάλιν το 72,5% των ταμείων.
Επίσης, θα εξαιρείται μόνο το 72,5% αντί το 100% των υποχρεώσεων των δύο τραπεζών προς εγχώριους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και φορείς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στον έφορο εταιρειών. Το ίδιο θα ισχύει και για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, που είχαν αρχικά εξαιρεθεί πλήρως.
Θα κουρευτεί επίσης το 27,5% των καταθέσεων σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται δημόσια σχολεία που θεωρούνται ότι ανήκουν στην κατηγορία της γενικής κυβέρνησης, που εξαιρείται πλήρως από το κούρεμα.
Στο μεταξύ, όσον αφορά στις διεργασίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα έχει αποφασιστεί η συμμετοχή επτά προσώπων. Πρόκειται για τους Τάκη Ταουσιάνη, πρώην τραπεζικό στέλεχος, Φίλιππο Μάνναρη, αναλογιστή Ταμείων Προνοίας, Ντίνο Χριστοφίδη, διαχειριστή Τράπεζας Κύπρου, Γιώργο Θεοχαρίδη, ακαδημαϊκό, Κρίστη Χασάπη, ακαδημαϊκό, Ανδρέα Δημητρουλόπουλο, λογιστή και Λάμπρο Παπαδόπουλο, οικονομολόγο. Στόχος είναι η πλήρης σύνθεση του νέου Δ.Σ. να ανακοινωθεί στις αρχές της εβδομάδας.
Εξάλλου, την πεποίθηση ότι το κυπριακό χρέος είναι βιώσιμο εξέφρασε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε στο περιθώριο της Συνόδου των G-20 στην Ουάσινγκτον. Νομίζω, είπε, ότι υπάρχει ευρεία συμφωνία για τον τρόπο χειρισμού του ζητήματος της Κύπρουιδιαίτερα στο δεύτερο πρόγραμμα. Το αποτέλεσμα, πρόσθεσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, ήταν αναπόφευκτο και προσέγγιζε τα προβλήματα κατά ένα πολύ άμεσο τρόπο, εστιάζοντας κυρίως στις τράπεζες.
Πηγή: «iskra»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου