.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Έρευνα του Πανεπιστημίου Κύπρου: Ύφεση 9% ως 12% για το 2013 - Μείωση του ΑΕΠ 5%-8% - Ανεργία στο 20% στο τέλος του έτους

Ύφεση 9% ως 12% εκτιμά για το 2013, από κοινού με μείωση του πραγματικού ΑΕΠ από 5% ως 8%, το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών (ΚΟΕ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, ως απόηχο του haircut ύψους 20-30% στις καταθέσεις, με φόντο τις αποφάσεις του Eurogroyp.
Όπως προκύπτει από το δελτίο «Οικονομικές Προοπτικές» για τον Απρίλιο του 2013, το ΚΟΕ αναμένει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε διάφορους άλλους τομείς της εγχώριας οικονομίας. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κάνει λόγο για "περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα", με φόντο την παρατεταμένη τραπεζική αργία τον Μάρτιο και τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, το ΚΟΕ εκτιμά μέιωση 1% με 2%, με τον πληθωρισμό για όλο το 2013 να κυμαίνεται γύρω στο 1%, ενώ για την ανεργία βλέπει άυξηση 5-6% μέσα στο έτος, ώστε να φτάσει κοντά στο 20%.
Αναμένεται σημαντική απώλεια εμπιστοσύνης καταναλωτών και επιχειρηματιών, με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας να καταγράφει μεγάλη πτώση, που να φτάνει μέχρι και 20 μονάδες. Οι εισαγωγές αγαθών (ονομαστικοί όροι) θα παρουσιάσουν συρρίκνωση μέχρι και 22%. Στο 2-4% θα κυμανθεί η άυξηση στις αφίξεις τουριστών.
Πάντως, διευκρινίζεται ότι στις εκτιμήσεις αυτές, δεν λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες της απότομης αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα και άλλες εξωγενείς αλλαγές. Δεν λήφθηκαν υπόψη επίσης η αυξημένη αβεβαιότητα και απώλεια εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, αφού οι συναλλαγές πλέον ρυθμίζονται με διατάγματα.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου