.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η Κύπρος μπροστά στο απόσπασμα της ευρωζώνης!


Η Κύπρος μπροστά στο απόσπασμα της ευρωζώνης!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ

του Χρήστου Μηλιώνη

Το δίλημμα τούτες τις ώρες για την Κύπρο είναι αμείλικτο: ή θα αποδεχθεί τους όρους της τρόικας ή οδηγείται σε έξοδο από την ευρωζώνη!

Το τραγικό αυτό δίλημμα το έκανε σαφές και κάτι παραπάνω από σαφές και ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Β. Σόϊμπλε, ΥΠΟΙΚ της Γερμνανίας!

Ο τρίτος δρόμος της υποτιθέμενης «σκληρής» και «γενναίας» διαπραγμάτευσης επί της ουσίας δεν υπάρχει. Κι αυτό όχι μόνο γιατί μια διαπραγμάτευση και η πλέον σκληρή, θα οδηγούσε στην καλύτερη περίπτωση και αυτή σε απαράδεκτο μνημόνιο και σε απαράδεκτους μνημονιακούς όρους, αφού, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν «καλά» και «κακά» μνημόνια, μιας και το πιο «βελτιωμένο» μνημόνιο και οι πλέον «βελτιωμένοι» τροϊκανοί όροι που θα το συνοδεύουν θα είναι επονείδιστοι. Αλλά διότι, ακόμα και για να μπορέσει μια χώρα να διαπραγματευτεί στοιχειωδώς.....
τους όρους που θα οδηγήσει το μνημονιακό κρέμασμα, πρέπει να διαθέτει και να το εννοεί, εναλλακτική λύση έξω από την τρόικα. Με δύο λόγια να είναι αποφασισμένη να βγει εκτός ευρωζώνης!

Η Κυπριακή Βουλή, κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα, είπε στην αρχή και πολύ σωστά «ΟΧΙ» στις κατάπτυστες αποφάσεις του Eurogroup.

Αυτό, όμως, το «ΟΧΙ» για την Κυπριακή πολιτική ηγεσία, πρώτα απ΄ όλα για την παράταξη του ανεκδιήγητου μνημονιακού – Ανανιστή Ν. Αναστασιάδη, που επέλεξε τη σχιζοφρενική «αποχή», δεν ήταν προϊόν μιας πολιτικής απόφασης που διέθετε βάθος, εναλλακτικό σχέδιο για κάθε περίπτωση και προοπτική.

Αντίθετα, έμοιαζε με «σαπουνόφουσκα», ως απονενοημένη αναζήτηση άλλοθι ή εκτόνωσης της λαϊκής οργής ή ως τακτικός ελιγμός μιας ηγεσίας που τελεί σε σύγχυση και πανικό!

Η κυβέρνηση της Κύπρου αλλά και γενικότερα και με διαφορετικές ταχύτητες, το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου δεν διέθετε εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που, μετά το Κυπριακό «όχι» δεν έκανε πίσω, πράγμα πιθανότατο, το Eurogroup και η ευρωζώνη.
Έτσι, όταν η ευρωζώνη και οι διάφοροι Σόϊμπλε και άθλιοι Μοσκοβισί (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας) είπαν το δικό τους «ΟΧΙ» στο ΟΧΙ της Κύπρου και έστελναν βροχή τα τελεσίγραφα, η Κυπριακή ηγεσία έντρομη κατέρρευσε και άτακτα αναδιπλώθηκε.

Τώρα η Κυπριακή ηγεσία σπεύδει ταπεινωμένη και εξευτελισμένη στο Eurogroup, έτοιμη να αποδεχθεί πολύ πιο εξευτελιστικούς και καταστροφικούς όρους από την πρώτη απόφαση του Eurogroup.

Αυτήν την ώρα οι διαβουλεύσεις στο Eurogroup της Κυριακής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την τρόικα να ζητάει τη «μάννα της και τον πατέρα της» και αναμένουμε.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ : Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΝΟΧΟΣ !

Ο μεγάλος ένοχος, όμως, των τραγικών εξελίξεων είναι η παραδομένη και γονυκλινής κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου- Κουβέλη.

Η κυβέρνηση αυτή όχι μόνο συμφώνησε με την πρώτη απόφαση του Eurogroup αλλά και τώρα συντάσσεται με το Γερμανικό μπλόκ, αποστέλλοντας τελεσίγραφα ωρών στην Κύπρο, όπως έκανε από τη Βουλή δουλοπρεπέστατα ο Γ. Στουρνάρας.

Αυτήν την ώρα η Κύπρος δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από το να θέσει ευθέως και αποφασιστικά ως εναλλακτική προοπτική την έξοδο από την ευρωζώνη.

Χωρίς να θέσει ευθέως αυτό το θέμα και με αξιόπιστους όρους η Κύπρος θα υποστεί πολτοποίηση και πέταγμα στη χωματερή ζώντας ένα βασανιστικό οικονομικό και εθνικό θάνατο.

Κι΄ αυτός ο Κυπριακός όλεθρος θα συμπαρασύρει μαζί του την Ελλάδα και τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Η Αριστερά στην Ελλάδα καλείται να συμπαραταχθεί και να δράσει!

Η Αριστερά οφείλει να αντιληφθεί ότι δύο καρπούζια είναι δύσκολο να κρατηθούν στην ίδια μασχάλη.

Δεν μπορεί να θέλεις να διώξεις την τρόικα και να καταργήσεις μνημόνια και ταυτόχρονα να έχεις ως δόγμα την παραμονή στο ευρώ.

Η Αριστερά πρέπει να θέσει θέμα σύγκρουσης και εξόδου από την ευρωζώνη ως δυνατή και βιώσιμη πολιτική επιλογή και ως μέρος ενός προοδευτικού προγράμματος σοσιαλιστικής προοπτικής.

Μια Αριστερά που δεν είναι έτοιμη να ακολουθήσει , αν χρειασθεί, το δρόμο εξόδου από την ευρωζώνη, καλύτερα να μην τολμήσει να αμφισβητήσει τη Γερμανική αποικιοκρατία της τρόικας και τα μνημόνια.

Γιατί κινδυνεύει μαζί με την καταστροφή και τον εξευτελισμό!

από το "iskra.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου