.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες πολέμου


Η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες πολέμου




















Του Κωνσταντίνου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντιδρά στο σχέδιο, να τεθούν οι πόροι των υδρογονανθράκων ως εγγύηση για το πακέτο διάσωσης…
Η Τουρκία αντιδρά σε ένα ενδεχόμενο κυπριακό σχέδιο να βάλει το πετρέλαιο και τα δικαιώματα φυσικού αερίου γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, ως εγγύηση σε ένα διεθνές πακέτο διάσωσης που χρειάζεται απεγνωσμένα για να προστατεύσει την οικονομία της από την πτώχευση.
Σε δήλωσή του το Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι το Κυπριακό σχέδιο θα διακινδυνεύσει μια νέα κρίση στην περιοχή, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα αγνοήσει τα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, στους πόρους υδρογονανθράκων του νησιού.

“Πιθανά σχέδια να θέσουν τους από κοινού πόρους του νησιού ως ενέχυρο για« ένα ταμείο αλληλεγγύης » ή οποιαδήποτε άλλη σύμβαση δανείου, είναι ακριβώς μια άλλη αντανάκλαση της Κυπριακής ψευδαίσθησης, ότι είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης ολόκληρου του νησιού και υπάρχει κίνδυνος νέας κρίσης στην περιοχή , αναφέρει η δήλωση.
Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύσει τη χώρα και τα τουρκικά συμφέροντα της Κύπρου και τα δικαιώματα στη Μεσόγειο.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, δηλαδή υπό μη μνημονιακές συνθήκες, αλλά και με διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες, η Ελλάδα και η Κύπρος θα έπρεπε να καταγγείλουν άμεσα στην διεθνή κοινότητα την τουρκική προκλητική στάση, ενώ θα έπρεπε να "κλείσουν" όλες τις διόδους επικοινωνίας (πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά) και να θέσουν άμεσα σε πλήρη συναγερμό της στρατιωτικές τους δυνάμεις.
Αυτά, βέβαια, εάν τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος ήταν ανεξάρτητα και αυτοκυρίαρχα κράτη και όχι κράτη υπό καθεστώς κατοχής και εκπροσωπούμενα από τοποθετημένες πολιτικές μαριονέτες οι οποίες εκθέτουν -σε πρωτοφανή βαθμό- σε σοβαρότατους κινδύνους απώλειας εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων (τα οποία προστατεύονται από το Διεθνές Δίκαιο) έωςκαι απώλειας γεωγραφικού (θαλάσσιου και χερσαίου) χώρου μείζονος εθνικήςσπουδαιότητας.

Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας (τουλάχιστον) ο Ελληνισμός και ιδιαίτερα οι γηγενείς κάτοικοι της Κύπρου και της Ελλάδας να πιστεύουν πως οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν την ελάχιστη θέληση να σταθούν απέναντι στην θρασύτατη τουρκική προκλητικότητα, την στιγμή που οι πολιτικές ηγεσίες εδώ και χρόνια προσπαθούν να αποδυναμώσουν την στρατιωτική ισχύ με σειρά μέτρων και αποφάσεων που μόνο ως εθνική προδοσία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
Η Άγκυρα, γνωρίζοντας πολύ καλά την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού τόσο στην Αθήνα όσο και στην Λευκωσία, τεντώνει το σχοινί, ευελπιστώντας πως θα κατορθώσει να δημιουργήσει τετελεσμένα τα οποία πολύ δύσκολα θα μπορούν να αντικρουστούν μετά από μερικούς μήνες. Αυτός ακριβώς ο θρασύτατος παρεμβατισμός της Άγκυρας είναι και η σοβαρότατη ένδειξη πως υπήρξε πρότερος σχεδιασμός και πως έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες -μέσω των συγκεκριμένων "παρεμβάσεων"- για έναν θαλάσσιο (ίσως και όχι μόνο) Αττίλα. Αν αναλογισθούμε πως ιστορικά ποτέ η Τουρκία δεν κινήθηκε προς την Ελλάδα ή την Κύπρο χωρίς την προηγούμενη έγκριση του πέραν του Ατλαντικού βασικού συμμάχου της, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μία τραγική επανάληψη της ιστορίας, η οποία μπορεί να αποφευχθεί μόνο εάν οι πολιτικοί σε Αθήνα και Λευκωσία πιεστούν και εξαναγκασθούν να επιστρέψουν σε αδιαπραγμάτευτες εθνικές πολιτικές οι οποίες θα ξεκινούν και θα τελειώνουν με την φράση casus belli ή (την αμιγώς ελληνική) "μολών λαβέ".

Εάν έστω και αυτή τη στιγμή δεν ενεργοποιηθεί το σύνολο του διπλωματικού σώματος Ελλάδας και Κύπρου, για να αντιμετωπισθεί άμεσα η τουρκική προκλητικότητα, υπάρχουν σοβαρότατοι φόβοι πως ο Ελληνισμός οδηγείται σε μία νέα εθνική καταστροφή πρωτοφανούς μεγέθους. Αναμένοντας τις εξελίξεις, ευχόμαστε να διαψευσθούμε, αλλά η δημιουργία αυτής της έντασης ενδεχομένως θα βρει κάποιο "νευρικό" στρατιωτικό, στον οποίο θα φορτωθεί η ευθύνη για "την πρώτη σφαίρα" που θα σταθεί αφορμή για την εκκίνηση μίας σύγκρουσης που θα ξεπερνά τα επίπεδα του "θερμού επεισοδίου"... στο οποίο η Τουρκία θα κινηθεί με σχετική άνεση, αφού έχει ήδη απαλλαγεί από το μεγάλο πρόβλημα του ΡΚΚ μετά την επίσημη ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός εκ μέρους των Κούρδων..., εξέλιξη η οποία έχει ήδη προβληματίσει αρκετά το Ελληνικό Πεντάγωνο και τους ειδικούς αναλυτές. Και με δεδομένο πως Ελλάδα και Κύπρος έχουν βρεθεί τεχνηέντως σε θέση αδυναμίας, είναι απολύτως αναμενόμενο πως δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν στον μέγιστο βαθμό την (τονίζουμε, επιτηδευμένα) δυσχερή θέση των δύο χωρών που βρίσκονται στο κέντρο του ενεργειακού χάρτη του μέλλοντος...
Αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσον μπορείς. Μην την εξευτελίζεις.
Κ. Καβάφης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου