.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Άτυπη στάση πληρωμών: 1.320.222 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους









Εφιάλτη για εκατομμύρια νοικοκυριά αποτελεί η Εφορία και ο μακρύς κατάλογος των οφειλετών στο Δημόσιο που αδυνατούν να εξοφλήσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους αυξάνεται δραματικά μήνα με τον μήνα
Τρεις στους δέκα φορολογουμένους ή 2.548.071 φυσικά πρόσωπα είχαν στα τέλη του 2012 συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 20,4 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό περίπου 10 δισ. ευρώ συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και τα περισσότερα παραμένουν ανείσπρακτα.

Στον αέρα ο προϋπολογισμός

Τρεις στους δέκα φορολογούμενους «στοιχειώνουν» τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, λαμβάνοντας μορφή πλημμυρίδας που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό.
Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι αποκαλυπτικά:
· Τρεις στους δέκα φορολογούμενους ή 2.548.071 φυσικά πρόσωπα είχαν στο τέλος του 2012 συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 20,4 δισ. ευρώ.
Από το ποσό αυτό περίπου 10 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του περασμένου έτους και στη συντριπτική τους πλειοψηφία παραμένουν ανείσπρακτα.
Στα 20,4 δισ. ευρώ των φυσικών προσώπων έρχονται να προστεθούν και 35,3 δισ. ευρώ που χρωστούν 148.658 επιχειρήσεις. Τα ληξιπρόθεσμα του παρελθόν κρίνονται στη συντριπτική τους πλειονότητα ανείσπρακτα και απαίτηση της τρόικας είναι να υπάρξει ξεκαθάρισμα του σχετικού καταλόγου με «διαγραφές» οφειλών που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτες είσπραξης. Η σχετική διάταξη, όμως, για το διαχωρισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εισπράξιμες και μη αποσύρθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή, αν και ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι θα επανακατατεθεί.
· Τον Ιανουάριο, το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων διογκώθηκε περαιτέρω. Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν στις αρχές του έτους, αγγίζουν το 1,315 δισ. ευρώ και αφορούν 1.320.222 φυσικά πρόσωπα ή σχεδόν δύο στους δέκα φορολογούμενους και 36.243 επιχειρήσεις.

Συναγερμός

Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο λόγω της απογοητευτικής πορείας των φορολογικών εσόδων. Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, τα έσοδα από τα τελωνεία το Μάρτιο παρουσίασαν ανάκαμψη σε σχέση με την απογοητευτική πορεία των δυο πρώτων μηνών, στο σύνολο του τριμήνου η μεγάλη μαύρη τρύπα στα φορολογικά έσοδα παραμένει. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, πέραν της καθίζησης των φόρων κατανάλωσης, είναι η πολύ χαμηλότερη των προβλέψεων πορεία των εισπράξεων από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο και μάλιστα υπό τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σημαντική υστέρηση στα προ επιστροφών φόρων έσοδα παραμένει και το Μάρτιο.

Όσον αφορά τα έσοδα των εφοριών, οι πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για διατήρηση του προβλήματος στις εισπράξεις από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, ο οποίος αντιπροσωπεύει και το περίπου 30% των συνολικών φορολογικών εσόδων του δημοσίου.
Η υστέρηση των πρώτων μηνών στα έσοδα του προϋπολογισμού έχει αντιμετωπισθεί με προσωρινά μέτρα, όπως είναι το ουσιαστικό πάγωμα των επιστροφών φόρων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ διορθωτικές παρεμβάσεις αντιστάθμισης της υστέρησης των εσόδων έχουν γίνει και στο σκέλος των δαπανών με πάγωμα ελαστικών δαπανών και εκταμίευση μόνο των απολύτως απαραίτητων (μισθοί, συντάξεις κ.ά.).
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του capital.gr, εκτός από το δημοσιονομικό μέτωπο που θα αποτελέσει σημείο τριβής και διαπραγμάτευσης με την τρόικα –με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν διορθωτικές παρεμβάσεις από την τρόικα– ανοικτά παραμένουν μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία των φορολογικών εσόδων. Πρόκειται για:
- τη διατήρηση του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η τρόικα επιθυμεί τη διατήρησή του ενώ θετικά έχει εισηγηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
- τη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών των φορολογούμενων προς την εφορία και των ασφαλισμένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα δέχεται τη θέσπιση μιας κοινής ρύθμισης και για τα δυο είδη οφειλών με όχι περισσότερες από 36 δόσεις. Το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει μια ρύθμιση με 48 δόσεις.

 
29 Μαρτίου 2013 | © ThePressProject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου