.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ενέργεια και έλεγχος της πολιτικής ζωής


Ενέργεια και έλεγχος της πολιτικής ζωής

Η. Πυργιανάκης: "605.000.000€ ετησίως το κόστος ενέργειας" 

 Με αφορμή άρθρο για την ενέργεια και τον έλεγχο της πολιτικής ζωής, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, Νέα Κρήτη, ο αρχιτέκτων-μηχανικός Ηρακλής Πυργιανάκης, μίλησε στο Ράδιο984 και τον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη.





Ακούστε την συνέντευξη 


Ολόκληρο το άρθρο του κ. Πυργιανάκη:
Ενέργεια και έλεγχος της πολιτικής ζωής

Η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει όλες τις προβλέψεις και τις αντοχές της κοινωνίας και, ενώ κάθε τόσο ανακοινώνονται μέτρα, όπως μείωση συντάξεων, μείωση μισθών, επιβολή φόρων στα ακίνητα, φέρνοντας την κοινωνία στα όριά της, επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία αυξάνεται, θα περίμενε κάποιος ότι τα μέτρα αυτά θα ήταν οριζόντια, δηλαδή σε όλες τις τάξεις και τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα αυτά που συμβάλλουν και δημιουργούν την κρίση. Δυστυχώς όμως δε συμβαίνει και θα αναφέρω ένα παράδειγμα παρακάτω και μάλιστα σε έναν τομέα στρατηγικής σημασίας.


Στην Κρήτη η ζήτηση ενέργειας για το 2011 ήταν 630 MW, όσο είναι και η παραγόμενη από τους σταθμούς βάσης των Ληνοπεραμάτων-Ξυλοκαμάρας-Αθερινόλακκου και από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το κόστος αυτής της ενέργειας είναι από τα καύσιμα 399.000.000 ευρώ, 93.000.000 ευρώ από αγορά ενέργειας από ΑΠΕ και 113.000.000 ευρώ από αμοιβές προσωπικού συντήρησης κ.λπ. Σύνολο 605.000.000 ευρώ.


Στην Ιταλία το 2011 η Σαρδηνία συνδέθηκε με υποθαλάσσιο καλώδιο από την περιοχή της Fiumesanto της Σαρδηνίας στην περιοχή Latina του Λάτσιο, στην κεντρική Ιταλία, έχοντας τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Απόσταση Fiumesanto-Latina 435 Km, μέγιστο βάθος 1.640 m, ικανότητα μεταφοράς ισχύος 1.000 MW, κόστος διασύνδεσης 750.000.000 ευρώ. Ο χρόνος κατασκευής του έργου 14 μήνες. Χρηματοδοτήθηκε κατά 373.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

Για την Κρήτη τα χαρακτηριστικά είναι:

Απόσταση Κοράκια-Φόδελε έως τη Λακωνία 190 Km ή Γραμβούσα-Λακωνία 100 Km, μέγιστο βάθος μικρότερο των 1.000 μέτρων, ικανότητα μεταφοράς ισχύος 1.000 MW, το κόστος διασύνδεσης με υποθαλάσσιο καλώδιο εκτιμάται αναλογικά με την Ιταλία ότι δε θα ξεπεράσει τα 400.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της επιδότησης.
Υπενθυμίζω ότι δαπανούνται το χρόνο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών στην Κρήτη 605.000.000 ευρώ, αυτό θα είναι και το όφελος για τον κρατικό προϋπολογισμό ΚΑΤΑ ΕΤΟΣ!!!


Εάν η κυβέρνηση προγραμμάτιζε και εξοικονομούσε χρήματα όπως το παραπάνω παράδειγμα, φυσικά και δε θα χρειάζονταν οι περικοπές μισθών και συντάξεων. Τώρα, γιατί δεν το κάνουν, κάθε απάντηση δεκτή; Ανικανότητα ή σκοπιμότητα. Άλλωστε, είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με την πολιτική ότι όποιος ελέγχει την ενέργεια, ελέγχει και την πολιτική ζωή ενός τόπου. Η εξυπηρέτηση αυτών που κερδίζουν από αυτήν την ιστορία είναι διαχρονική πράξη (έμποροι καυσίμων). Σε κάθε περίπτωση, είναι ανήθικη και επικίνδυνη πολιτική για την Ελλάδα που πολλαπλώς δοκιμάζεται...  

Πηγή : ΕΠΑΜ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, http://epam-ir.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου