.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Και αν γίνουν εκλογές;

του Δημήτρη Μηλάκα
Μπορούμε τώρα πια – ύστερα από 2,5 χρόνια μνημονίων και ό,τι αυτά συνεπάγονται – να κοιτάξουμε την πραγματικότητα ξεπερνώντας τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων και την υποτιθέμενη ενημέρωση μέσω twitter και άλλων βολικών… εργαλείων.
Η πραγματικότητα καταγράφεται από τους αριθμούς. Τους αριθμούς που μετρούν την ανεργία, τις αποκλίσεις στα έσοδα, την εξαέρωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Η πραγματικότητα καταγράφεται από τους αριθμούς του ποσού των ημερομισθίων και των ποσών που απαιτούνται για χαράτσια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και για να γεμίσει ένα πιάτο φαγητό. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν εξωραΐζεται με όσα έξυπνα tweets και αν διακινήσουν αυτοί που....
βαυκαλίζονται ότι διαχειρίζονται την κοινή γνώμη. Αυτήν την πραγματικότητα πια δεν μπορεί να την κρύψει ούτε η «μηχανή» της τηλεόρασης.
Και οι αριθμοί λένε ότι η κυβέρνηση απέτυχε σε όλους τους στόχους πριν καν συμπληρωθούν δυο μήνες στο 2013. Πράγμα που σημαίνει ότι για να μείνει στη θέση της θα πρέπει να λάβει επικοινωνιακά μηνύματα συμπάθειας και υποστήριξης από τους δανειστές και τους επόπτες. Μαζί με τη συμπάθεια και με νέα δάνεια, νέες πιέσεις για ξεπουλήματα, νέες φοροεπιδρομές.
Στόχος να κρατηθεί ο τρικέφαλος Ελ Σιντ πάση θυσία στην εξουσία. Τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβρη και τις γερμανικές εκλογές, για να ληφθούν τότε οι «συνολικές»… γερμανικές αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας και των λοιπών Ευρωπαίων της γερμανικής αυλής. Θα γίνει το «θαύμα»; Θα καταφέρουν οι τρεις να κυβερνήσουν μέχρι τον Σεπτέμβρη; Και με τι κόστος για την κοινωνία και τη χώρα;
Απ’ την άλλη, αν όπως δείχνουν οι αριθμοί η πραγματικότητα επιβάλλει τις εκλογές, τι έχει να προσφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση; Είναι σε θέση ο ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει το βάρος που συνεπάγεται η οικονομική/κοινωνική καταστροφή που ήδη έχει συντελεστεί; Μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαχειριστεί το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι που εξελίσσεται με επίκεντρο τη χώρα; Τα ερωτήματα προφανώς θα απαντηθούν στην πράξη. Αυτό που ήδη έχει απαντηθεί είναι ότι η τρικομματική μας κυβέρνηση απέτυχε σε όλα τα μέτωπα.

από το "ΠΟΝΤΙΚΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου