.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δύο επιστολές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Δεν πιστεύουμε ότι θα τις διαβάσει, αλλά μπράβο στον συντάκτη τους ! 


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Πρός ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. Κάρολο  Παπούλια

29 Σεπτεμβρίου 2011


Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε.
  
Με όλο το σεβασμό που έχω, για το θεσμό και το πρόσωπό σας, θα ήθελα να σας εκθέσω κάποιες σκέψεις και κάποια ερωτήματα, που είναι σκέψεις και ερωτήματα όλων σχεδόν των Ελλήνων. Μετά τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και έχουν φέρει τους Έλληνες σε μεγάλη απόγνωση και απογοήτευση, αλλά και αγανάκτηση, για το κόμμα που ψήφισαν και στο οποίο ήλπιζαν, (όπως άλλωστε  υπόσχετο προεκλογικά), σε καλύτερες μέρες και άλλα πολλά, θα ρωτήσω εσάς, σαν τον θεσμικό ανώτατο άρχοντα αυτής της χώρας.
Συμφωνείτε με όλα αυτά που συμβαίνουν;
Συμφωνείτε με τον τρόπο που λειτουργούν αυτό τον καιρό, οι δημοκρατικοί θεσμοί και το σύνταγμα της χώρας;
Όταν μια χώρα χρωστάει, κ. Πρόεδρε, καταργεί το σύνταγμά της;
Ή, όταν μια χώρα χρωστάει,(και μάλιστα με χρέος παράνομο) κ. Πρόεδρε, ξεπουλάει κι ένα κομμάτι της Εθνικής της κυριαρχίας; Διότι τον τελευταίο καιρό, αυτό το τελευταίο ακούγε-ται  πολύ συχνά και μάλιστα ξένους από αξιωματούχους.
Αυτά τα τελευταία μάλιστα, κ. Πρόεδρε, μου θύμισαν ένα video στο internet, από την 1η εκλογή σας στο ύπατο αξίωμα, στις 12 Μαρτίου 2005, όπου, η τότε πρόεδρος της Βουλής κ. Ψαρούδα-Μπενάκη κατά την 1η εθιμοτυπική  επίσκεψη της, λέει (επι λέξει) τα ακόλουθα φοβερά και τρομερά:  « Κύριε Πρόεδρε αναλαμβάνετε την προεδρία της δημοκρατίας, σε μια περίοδο, που στη Χώρα, θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις. Τα Εθνικά μας σύνορα και ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, θα περιοριστούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας (;;) στη διευρυμένη Ευρώπη…….»
Κ. Πρόεδρε τι ακριβώς εννοούσε η κ. Ψαρούδα-Μπενάκη; Τι ήξερε αυτή και αγνοούσατε (πιθανόν) εσείς; Τι γνώριζε η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Πρόεδρε, που αγνοούσαν οι Έλληνες, δηλαδή ο…κυρίαρχος λαός;
Με όλον το σεβασμό κ. Πρόεδρε, αυτό, δεν ήταν, κατά τη γνώμη σας, κάτι πολύ σοβαρό και  ανησυχητικό για τη Χώρα της οποίας την Προεδρία, μόλις αναλαμβάνατε;  Κύριε  Πρόεδρε, ρωτήθηκε η κ. Ψαρούδα-Μπενάκη τι εννοούσε;  Μήπως όλα αυτά, καθώς και μια παλιότερη ρήση του σημερινού Πρωθυπουργού ότι: «…προκειμένου να κοιμόμαστε ήσυχοι, είναι καλύτερα να παραχωρήσουμε λίγα στρέμματα γης, που μας ανήκουν, παρά να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο μιας ξαφνικής επίθεσης από κάποιον κακόβουλο γείτονα …»(!!!) παραπέμπουν σε καταστάσεις, που κανένας Έλληνας πατρι-ώτης δεν θέλει ούτε να σκεφτεί.
Κύριε πρόεδρε, όλα αυτά, τότε ακούγονταν από τους Έλληνες πολύ περίεργα.
Τώρα όμως μετά 6,5 χρόνια, με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε κάθε μέρα (μνημόνια, μεσοπρόθεσμα  κ.λ.π.), όλοι οι Έλληνες συνειδητοποιούμε ότι τελικά, όλα αυτά τα άκρως επικίνδυνα σενάρια για τη χώρα, ήταν –μάλλον- προσχεδιασμένα.
Κι εσείς κ. Πρόεδρε τι κάνετε; Ποιος είναι ο θεσμικός σας ρόλος;
Τελικά, αξιότιμε κ. Πρόεδρε, οι Έλληνες αυτό τον καιρό, νοιώθουμε σαν …τον απατημένο σύζυγο, που …το μαθαίνει τελευταίος!
Όλα αυτά τα τελευταία, μου έφεραν στο μυαλό τη ρήση κάποιου γέροντα σοφού αρχές του 1990, τότε που ξαφνικά, όλοι οι γύρω μας, Σκόπια, Αλβανία και φυσικά η Τουρκία, άρχισαν να έχουν εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της χώρας μας: «…να θυμάσαι, οι μισθοί, οι συντάξεις, εργατικά θέματα και τα εσωτερικά μιας χώρας αλλάζουν εύκολα. Όμως παραχω-ρήσεις σε Εθνικά θέματα, δεν αλλάζουν παρά μόνο με …πόλεμο» !!
Πιστεύουμε κ. Πρόεδρε ότι είστε η τελευταία ελπίδα μας, που με το θεσμικό σας ρόλο σαν ανώτατος άρχοντας αυτού του τόπου, μπορείτε -αν το θελήσετε- να ανατρέψετε όλη αυτή τη άκρως -επαναλαμβάνω- επικίνδυνη κατάσταση.
Όλοι οι Έλληνες προσβλέπουν σε σας.
Είναι στο χέρι σας να το κάνετε.
Ούτως ή άλλως θα μείνετε στην ιστορία!!

                                    
                                                           Με όλον το σεβασμό

                                                  Ηρακλής Σκορδαλός
                                                                                    Π. Χωριό Λιβαδειάς 
                                                                                        22610 81010

     

 
  

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Πρός ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. Κάρολο  Παπούλια

24 Φεβρουαρίου 2013

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε.
 
Είχα μία μικρή ελπίδα ότι, θα λάβαινα κάποια – έστω - τυπική απάντηση, στην συστημένη επιστολή με αρ. παραστατικού 06600021…..162, που σας απέστειλα στις 29 Σεπτεμβρίου 2011.  Δυστυχώς οι ελπίδες μου διαψεύστηκαν.
Κατανοώ βέβαια, τα πολλά θέματα με τα οποία είστε επιφορτισμένος.
Άλλωστε τώρα πια γνωρίζω, όπως και πολλοί Έλληνες, τις απαντήσεις στα ερωτήματα, της επιστολής μου, που τότε ήταν αδύνατο να φαντασθώ. Δηλαδή την παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας για τη «δήθεν» εξόφληση του μεγάλου δημόσιου χρέους κ.λ.π. κ.λ.π.
Όμως, εξοχότατε κ. πρόεδρε, η σημερινή μου επιστολή, (την οποία σας αποστέλλω), έχει άλλο θέμα.
Συγκεκριμένα, παρακολούθησα πρόσφατη συνέντευξη του ομολόγου σας, προέδρου της Ισλανδίας κ. ΟΛΑΦΟΥΡ Ρ. ΓΚΡΙΜΣΟΝ, στο Νταβός, με θέμα την κατάσταση της οικονομίας της Ισλανδίας, τώρα, μετά τη χρεοκοπία του 2008-09.
Βλέποντας αυτή τη συνέντευξη και ακούγοντας τον πρόεδρο της χώρας αυτής, -που ως γνωστόν πέρασε πολύ μεγάλη οικονομική κρίση και κατάφερε, τελικά, να ορθοποδήσει,-να εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο, αυτός αντιμετώπισε το συγκεκριμένο θέμα, θυμήθηκα και προσέτρεξα στο documenter «ΕΞΑΝΤΑΣ» του εξαίρετου δημοσιογράφου της Ε.Ρ.Τ. Δ. Αυγερόπουλου, που προβλήθηκε στις 8-3-2012 στο κρατικό κανάλι της ΝΕΤ, με τίτλο: «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ VIKINGS». Σ’ αυτό το documenter, που ελπίζω να είδαν πολλοί Έλληνες περιγράφεται, πώς μια χώρα που ήταν 3η στον κόσμο, στο κατακεφαλήν εισόδημα, οδηγήθηκε στη χρεοκοπία.
Στο documenter, μιλάει για την κρίση, ο πρόεδρος  κ. ΟΛΑΦΟΥΡ Ρ. ΓΚΡΙΜΣΟΝ, και μεταξύ άλλων λέει: Στο καπιταλιστικό σύστημα, κυριαρχεί ένα δόγμα που λέει,         
        «…αν επιτραπεί στις τράπεζες ν’ αναπτυχθούν, θα φέρουν ευημερία σ’ όλους. Όμως αυτό, απεδείχθη, μια λανθασμένη, μια πολύ επικίνδυνη πολιτική…»
 Και συνεχίζει: «…μου ζητήθηκε  να υπογράψω απόφαση της κυβέρνησης, με την οποία, απλοί πολίτες της Ισλανδίας, αγρότες, ψαράδες, γιατροί, νοσοκόμες, νέοι, ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, θα έπρεπε, να θεωρηθούν υπεύθυνοι, -και να πληρώσουν (!!!)- την αποτυχία (ζημιά) των ιδιωτικών τραπεζών…»
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ισλανδίας λέει: «…να το θέσω και λίγο διαφορετικά. Έχουμε ένα σύστημα στο οποίο, όταν οι τράπεζες έχουν επιτυχίες (κέρδη), αυτά μοιράζονται στους μετόχους, στους τραπεζίτες με bonus κ.λ.π. και όταν αυτές χρεοκοπούν, τότε έχουμε μεγάλη φορολογία των απλών ανθρώπων.
 Με απλά λόγια.
 Τα κέρδη των τραπεζών, ιδιωτικοποιούνται, ενώ οι ζημίες, κρατικοποιούνται…»
Κατέληξε δε λέγοντας:  «…εγώ λοιπόν καλούμαι να αποφασίσω, αν είμαι με το λαό και τους απλούς πολίτες ή με τους τραπεζίτες.
Αποφασίζω λοιπόν να είμαι με το λαό!!
Οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, έπαιξαν και έχασαν. Να τεθούν υπό κρατικό έλεγχο. Γιατί θα πρέπει να τις σώσουν οι πολίτες;
Οι τράπεζες δεν είναι οι «ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ»!!
 Προκηρύσσω λοιπόν δημοψήφισμα, για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες τι θέλουν.»
Περιττό, εξοχότατε κ. πρόεδρε, να σας θυμίσω πόσο έξαλλοι έγιναν κάποιοι …Δημοκράτες, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την απόφαση αυτή του προέδρου OLAFOYR R. GRIMSON.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, να ονομάσουν την Ισλανδία, «ΚΟΥΒΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»!!!
Για την ιστορία, να σας πώ ότι, στο δημοψήφισμα, οι Ισλανδοί αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία ΟΧΙ!
Ακολούθησαν διαβουλεύσεις, μείωση του χρέους, καλύτεροι όροι, αλλά και πάλι ο πρόεδρος δεν υπέγραψε και προκήρυξε 2ο δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν και πάλι ένα ηχηρό ΟΧΙ.
Με αυτές τις πολιτικές αποφάσεις του προέδρου της, η Ισλανδία στάθηκε στα πόδια της και είναι τώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Όλα αυτά-όπως προανέφερα-περιγράφει ο Δ. Αυγερόπουλος στο documenter του με τον τίτλο: «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ VIKINGS»
Αλλοίμονο! Μαθήματα δημοκρατίας, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία;
Δεν γνωρίζω κ. Πρόεδρε, αν συμφωνείτε ή όχι με τον τίτλο, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν γινόταν δημοψήφισμα, για το αν συμφωνεί ο Ελληνικός λαός με αυτόν τον τίτλο, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ένα συντριπτικό ΝΑΙ! 
Διότι πράγματι οι Ισλανδοί μας έδωσαν-και όχι μόνο σε μας- «μαθήματα δημοκρα-τικής διαχείρισης κρίσης»
 Εκεί, δε χρειάστηκε να ξεπουλήσουν τη χώρα τους και να φτωχοποιήσουν το λαό, για να ξεχρεωθούν οι τράπεζες και πληρωθεί ένα …«αγνώστου προελεύσεως και ύψους»  χρέος.   
 Εκεί αποφάσισε ο λαός για τις τύχες του.
Εδώ, κάποιοι αποφάσισαν «πρίν από μας, για μας».
Καλώς ή κακώς, όλα αυτά θα, κάποτε, γραφτούν στην Ιστορία. 
 Τότε εξοχότατε κ. πρόεδρε τα παιδιά μας & τα εγγόνια μας θα διαβάζουν, στα ιστορικά κείμενα εκείνης της εποχής:
«…τότε, πρόεδρος  στην Ισλανδία ήταν ο κ. OLAFOYR R. GRIMSON
πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ήταν ο κ. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ…»

Με τον προσήκοντα σεβασμό

Ηρακλής Σκορδαλός
Λιβαδειά
e-mail: scordalos1948@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου