.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ο Δημ. Καζάκης απαντά στη ''Συμμορία της Δραχμής'' ...


ο Δημ. Καζάκης απαντά στη ''Συμμορία της Δραχμής'' ...

*** ΕΠΑΜ www.facebook.com/metopo ***
Σπυρος Κλουδας Dimitris Kazakis Εντάξει να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να πούμε εθνικοποιούμε την Εθνική τράπεζα και κόβουμε εμείς χρήμα πλέον ,χωρίς να πληρώνουμε τους νταβατζήδες της παγκόσμιας οικονομίας. (Είναι σα να λέμε ότι επεκτείνουμε την υφαλοκριπίδα στα 12 ναυτικά μίλια. Και στις 2 περιπτώσεις αυτό είναι το σωστό και δίκαιο και θα έχει τεράστια οφέλη. Και στις 2 περιπτώσεις όμως το πρόβλημα είναι η ΑΠΕΙΛΗ. Η απειλή των διεθνών τραπεζιτων στην πρώτη περίπτωση, της Τουρκίας στη δεύτερη). Οι επιπτώσεις της ενέργειας αυτής είναι το όλο ζήτημα. Θα τις αντέξουμε ή θα οδηγήσουν στον αφανισμό μας??? Κάποιοι ίσως νομίζουν ότι όλα αυτά είναι συνομωσιολογίες. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι ότι αυτοί που ελέγχουν την εθνική τράπεζα και όλες τις κεντρικές τράπεζες(FED, ΕΚΤ, κτλ) είναι αυτοί που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, αυτοί που δημιουργούν και χρηματοδοτούν πολιτικούς και κόμματα, αυτοί που υποκινούν εξεργέσεις και πολέμους, αυτοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ??? Με λίγα λόγια είναι οι πραγματικοί πληνητάρχες??? Και θα παμέ εμείς απέναντι σε αυτούς να τους πάρουμε την εθνική τράπεζα και να ελέγξουμε την παραγωγή χρήματος έτσι απλά?????? Δηλαδή να τους πάρουμε τα κέρδη, την εξουσία και τον έλεγχο??? Αν είμαστε ενωμένοι,έτοιμοι και αποφασισμένοι σαν έθνος για ολοκληρωτικό πόλεμο τότε ναι. Μαζί με κάθε άλλο λαό που θέλει να πάρει πίσω την ελευτερία του. Γιατί έτσι κι αλλιώς σε αφανισμό μας οδηγούν. Είμαστε έτοιμοι για νέες Θερμοπύλες??????? Εκτός και αν πιστεύουμε ότι ο κ. Rothchild θα μας παραδώσει έτσι απλά την Εθνική τράπεζα μαζί με την ευχή του...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρόκειται για μια κλασσική προβληματική που αντιλαμβάνεται ότι η παγκόσμια πολιτική και οικονομία είναι ένα παιχνίδι μόνο για ισχυρούς παίκτες. Δεν ισχύει αυτό. Η παγκόσμια πολιτική και οικονομία δεν καθορίζεται μονομερώς από τις μεγάλες δυνάμεις, όπως κι αν τις αντιλαμβάνεται κανείς. Οι διεθνείς συσχετισμοί καθορίζονται από διαδικασίες της οικονομίας και της πολιτικής που σε μεγάλο βαθμό είναι αντικειμενικές και δεν έχουν να κάνουν τόσο με επιλογές των επικυρίαρχων. Η ίδια η εσωτερική λογική της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής παράγει τέτοιες κρίσεις, τόσο μεγάλες αναστατώσεις, που δεν είναι δυνατό να τις ελέγξει κανένας. Αυτές ακριβώς οι αναστατώσεις δίνουν την δυνατότητα στους λαούς να βγαίνουν μπροστά και να πετυχαίνουν νίκες ακόμη και σε συνθήκες που επιφανειακά δεν φαίνεται να τους ευνοούν. Όσο παντοδύναμος κι αν φαντάζει. Αν ήταν έτσι, δηλαδή, αν τα πάντα καθορίζονταν μέσα σ’ ένα κλειστό meeting room ανάμεσα στους ισχυρούς, τότε δεν θα υπήρχε ούτε καν παγκόσμια κρίση.
Καταρχάς, ποιος είπε ότι η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας και των άλλων μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών θα γίνει ένα ωραίο πρωί, επειδή θα ξυπνήσει κάποιος και το πει. Απαιτεί ένα ρωμαλέο, καλά οργανωμένο και πλειοψηφικό λαϊκό κίνημα που θα έχει ανατρέψει διαμέσου της Γενικής Πολιτικής Απεργίας διαρκείας το υφιστάμενο καθεστώς κατοχικού κοινοβουλευτισμού. Αν δεν υπάρξει αυτό το ρωμαλέο κίνημα του λαού δεν πρόκειται να γίνει τίποτε με όσες καλές διαθέσεις ξυπνήσει κανείς το πρωί. Εκτός πάλι κι αν περιμένει κανείς να αναθέσει τις εθνικοποιήσεις σε κάποια σωτήρια κυβέρνηση κι αυτός θα λουφάξει στην πολυθρόνα του για να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση. Ή ο ίδιος ο λαός θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του, ή απλά δεν πρόκειται να γίνει τίποτε απολύτως. Η εθνικοποίηση δεν είναι ένα απλό οικονομικό και πολιτικό μέτρο, που θα πάρει μια οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά ο μοναδικός τρόπος για να γίνει κυρίαρχος στην χώρα του ο ίδιος ο λαός. Αν το ξεχνάμε αυτό, τότε δεν καταλαβαίνουμε τίποτε.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς τα καταφέρνουν αυτοί οι σκοτεινοί τύποι, τύπου Ρότσιλντ, ή όποιος νάναι, και τα κάνουν όλα; Μήπως πατώντας ένα κουμπί; Πατούν ένα κουμπί και ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις; Πατούν ένα κουμπί και κάνουν στημένους πολέμους και στημένες επαναστάσεις; Πώς ακριβώς το κάνουν; Όποιος το πιστεύει αυτό, ας μου επιτρέψει να τον προσγειώσω στην πραγματικότητα. Για να ανεβοκατεβάσουν κυβερνήσεις θα πρέπει να υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης που είναι ξεκομμένο από τον λαό και ο κόσμος να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Όσο ο λαός είναι σε εγρήγορση και βρίσκεται στα πράγματα, γνωρίζοντας πολύ καλά τι θέλει, κανένας δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε. Αυτό αποδεικνύει η ιστορία. Τουλάχιστον για όποιους έχουν μελετήσει ιστορία εκτός διαδικτύου.
Η εθνικοποίηση της Τραπέζης της Ελλάδος και των άλλων τραπεζών, που επαναλαμβάνω δεν πρόκειται να είναι μια απλή πράξη κάποιας κυβέρνησης, θα διαρρήξει τους δεσμούς εξάρτησης του τραπεζικού συστήματος από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές και έτσι κανένας δεν θα μπορεί να απειλήσει την χώρα με επιθέσεις κερδοσκοπίας. Ούτε πόλεμο είναι εύκολο να κάνουν. Διακινδυνεύουν την ομαλότητα ροής του παγκόσμιου εμπορίου Ανατολής-Δύσης. Σε μια τέτοια κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, αυτό τους έλειπε. Να τινάξουν στον αέρα το κόστος των ναύλων, επίναυλων και ασφαλιστηρίων της μεταφοράς εμπορευμάτων από Ανατολή προς Δυτική Ευρώπη με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμών στις μεγάλες οικονομίες της Δύσης. Λέτε να μην τους πειράζει;
Όποιος νομίζει ότι η Τουρκία είναι ο γίγαντας που όλοι μας παρουσιάζουν, τότε συγνώμη ας το ξαναψάξει και θα δει ότι η οικονομία και κυρίως η κοινωνία της είναι σε κατάσταση αποσάθρωσης τέτοια που της στερεί την δυνατότητα πολεμικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας. Αποδείχτηκε αυτό πριν λίγους μήνες όταν ο Ερντογκάν πήρε εντολή από το ΝΑΤΟ να επιτεθεί στρατιωτικά στη Συρία και ο τουρκικός λαός ξέσπασε σε τεράστιες διαδηλώσεις επιβάλλοντας του να κάνει πίσω. Ο μπαμπούλας της Τουρκίας είναι εν πολλοίς προϊόν της εγχώριας προπαγάνδας που κατευθύνεται από ξένες πρεσβείες και θέλει να δικαιολογήσει τον ενδοτισμό και τον δωσιλογισμό εκ μέρους του εγχώριου πολιτικού συστήματος.
Το πιθανότερο σενάριο του τι θα συμβεί όταν ο λαός ανατρέψει το υπάρχων καθεστώς και πάρει την εξουσία στα χέρια του, είναι το εξής: Ένας τεράστιος πανικός στις χρηματαγορές, ιδίως της ΕΕ, αλλά και των ΗΠΑ. Ένας πανικός που θα επιδεινωθεί σε βαθμό πιθανού κραχ, όταν η χώρα μας θα ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει το χρέος και ότι αναχωρεί από το ευρώ. Σ’ αυτό το περιβάλλον κατάρρευσης των μεγάλων αγορών κεφαλαίου, που η Ελλάδα θα κάνει ότι της περνά από το χέρι της για να το επιδεινώσει, τα μεγάλα κράτη και οι ισχυροί θα έχουν σαν πρώτο μέλημα να διασώσουν τους τραπεζικούς κολοσσούς και τις τεράστιες περιουσίες που συνίστανται κατά κύριο λόγο από χάρτινους τίτλους. Μέσα σ’ αυτόν τον πανικό τα επιτελεία των ισχυρών θα προσπαθήσουν απλά να περιορίσουν την ζημιά και να μην εξελιχθεί σε ντόμινο με επιπλέον χώρες να αποσπώνται από το ευρώ και την ευρωζώνη.
Θα είναι τέτοιος ο πανικός των επιτελείων της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής και τέτοια η κατάρρευση των χρηματαγορών – οι οποίες έτσι ή αλλιώς δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση – που ούτε τις πολεμικές τους μηχανές δεν θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν. Ούτε θα επιχειρήσουν πολεμική ενέργεια διότι πολύ απλά, εκτός όλων των άλλων, θα διακινδυνεύσουν ευρύτερη ανάφλεξη στα Βαλκάνια, αλλά και στον ευρωπαϊκό νότο. Έτσι θα αναγκαστούν να περιοριστούν στο να γαυγίζουν όσο πιο απειλητικά μπορούν, να εξαπολύσουν μια παγκόσμια εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού και απομόνωσής του, αλλά τίποτε περισσότερο. Τα περισσότερα θα τα αφήσουν για αργότερα, μόλις κατορθώσουν να ισορροπήσουν την οικονομία τους.
Θα προτιμήσουν να χάσουν προς το παρών μια μικρή οικονομία σαν την Ελλάδα, παρά να γενικευτεί η κατάσταση αποσταθεροποίησης που ήδη υπάρχει σήμερα στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό θα δώσει την απαραίτητη χρονική όπου ο ελληνικός λαός θα κληθεί να ανασυντάξει γρήγορα την χώρα του και να την θωρακίσει. Τα επιτελεία των ισχυρών ξέρουν την δουλειά τους. Όταν θα ξαναστρέψουν την προσοχή τους στην Ελλάδα θα ψάξουν για την Αχίλλειο πτέρνα της νέας κατάστασης. Όσο ο λαός θα είναι κύριος της κατάστασης, θα κρατά την ενότητά του και θα οικοδομεί βήμα το βήμα την αναγεννημένη Ελλάδα, τότε δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε. Κανένας δεν θα μπορέσει να του κάνει το παραμικρό. Αντίθετα όλοι θα θέλουν να έρθουν σε συμφωνία μαζί του, γιατί κατέχει μια εξαιρετική γεωστρατηγική θέση στην ευρύτερη περιοχή. Αν ο ελληνικός λαός μάθει να την υπερασπίζεται και να μην ενδίδει σε εκβιασμούς, τότε ίσως αποδειχθεί το καλύτερο χαρτί που διαθέτει απέναντι στους ισχυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου