.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Σε αδυναμία να πληρώσουν τις δόσεις τους περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά

Περισσότερες από 500.000 νοικοκυριά δεν πληρώνουν σήμερα τις δόσεις των στεγαστικών, καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών τους καρτών. Το 2012 έκλεισε με το ποσοστό των «κόκκινων» δανείων να ξεπερνά το 25%, δηλαδή από τα συνολικά υπόλοιπα δανείων, που ήταν 227,7 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου, δεν έχουν πληρωθεί οφειλές που αντιστοιχούν σε δάνεια ύψους 55,3 δισ. ευρώ
Ηδη 200.000 στεγαστικά δάνεια έχουν βγει σε οριστική καθυστέρηση (σε σύνολο 700.000 στεγαστικών δανείων). Τα συνολικά υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων είναι 74,65 δισ. ευρώ και από αυτά δεν πληρώνονται τα 16,4 δισ. ευρώ.

Ο αριθμός των καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών που δεν πληρώνονται υπολογίζεται σε 1,3 εκατ. τεμάχια. Δηλαδή περισσότεροι από 300.000 δανειολήπτες (έχουν κατά μέσο όρο πάνω από 3 πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια) δεν πληρώνουν τις οφειλές τους για διάστημα πάνω από 4 μήνες. Τα συνολικά υπόλοιπα της κατηγορίας είναι 30,25 δισ. ευρώ και οι κόκκινες οφειλές είναι 12,1 δισ. ευρώ (στο 40% οι καθυστερήσεις).

Το φαινόμενο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και ο μεγάλος φόβος είναι ότι το πρώτο εξάμηνο φέτος θα επιδεινωθεί. Δηλαδή η αγορά περιμένει τις «κόκκινες» οφειλές να ξεπεράσουν και το 30%.

Τη ίδια ώρα μαζικές είναι οι προσφυγές των δανειοληπτών στα Ειρηνοδικεία της χώρας για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη. Το τετράμηνο Σεπτεμβρίου 2012 - Ιανουαρίου 2013 έφτασαν τις 66.000 (οι 40.000 αιτήσεις κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Αθήνας). Με αποτέλεσμα να παρατηρείται «έμφραγμα» στις δικασίμους, που δίνονται πλέον για το 2020.

Ας σημειωθεί ότι οι 66.000 αιτήσεις αφορούν δάνεια ύψους 4,2 δισ. ευρώ με 5 δισ. ευρώ.

Το «προφίλ» των δανειοληπτών, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των αιτήσεων στον νόμο Κατσέλη που έκαναν ο Συνήγορος του Καταναλωτή και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, δείχνει ότι κατά μέσο όρο κάθε δανειολήπτης χρωστά σε τρεις τράπεζες κατά μέσο οκτώ δάνεια και κάρτες.
 
(με πληροφορίες από την «Ημερησία»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου