.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Λιτότητα και φτώχεια στην καρδιά της Ευρώπης

4723ef876aca4c7cd452b3e97715d01b_L
Η Ευρωπαϊκή Ενωση προσφέρει γάλα για φτωχούς στο Βέλγιο. Η κατάσταση δεν είναι φυσικά τόσο άσχημη όσο στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Αλλά η λιτότητα, και μαζί της η φτώχεια και η ανεργία, έχουν χτυπήσει την πόρτα σε χώρες του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, γράφει ρεπορτάζ του BBC.
Η Τάνια Γκόντεφροτ τυλίγεται σφιχτά στο παλτό της καθώς περιμένει στην ουρά. Το κοινωνικό παντοπωλείο θερμαίνεται μετά βίας, και στο κρύο του χειμώνα έχει γίνει ψυγείο. Τελικά έρχεται η σειρά της. Ενα λίτρο γάλα, που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τους φτωχούς, λίγα αυγά, και κάποιες άλλες προμήθειες για να βγάλει τον μήνα. Δεν είναι πολλά, αλλά αυτή την εποχή μετράει και το κάθε ευρώ.
Στην Φλάνδρα, στο βόρειο Βέλγιο, η ανεργία στο 7% είναι πολύ πιο κάτω από ό,τι στην Ισπανία, που έχει φτάσει στο 26%.
Αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει σκληρές περικοπές, και στο κράτος πρόνοιας για να μειώσει το χρέος. Αν και αυτό παραμένει υψηλό, η κεντρική κυβέρνηση στο Βέλγιο αναμένει ότι το έλλειμμα στον προϋπολογισμό θα πέσει εφέτος κάτω από το 3%, το πλαφόν του Μάαστριχτ.
«Βλέπουμε τώρα να γίνονται περικοπές που θα ήταν αδιανόητες πριν από λίγα χρόνια – πραγματικά ταμπού. Νιώθω μεγάλη ανασφάλεια, επειδή δεν ξέρω τι θα ξημερώσει αύριο. Νομίζω ότι θα πάω πάλι σε κάποια τεχνική σχολή για να βρω μια δουλειά που θα έχει μέλλον», λέει η Τάνια.
Περίπου ένας στους επτά κατοίκους του Βελγίου (ποσοστό 15,3%) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως ανακοίνωσε η υπουργός αρμόδια για την καταπολέμηση της φτώχειας Μάγκι ντε Μπλοκ.
Το όριο της φτώχειας, το οποίο αντιπροσωπεύει το 60% του μέσου εισοδήματος, καθοριζόταν το 2010 σε 1.000 ευρώ μηνιαίως για ένα άτομο και σε 2.101 ευρώ για μια οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά.
Στην έκθεση του βελγικού υπουργείου διαπιστώνονται μεγάλες κοινωνικές ανισότητες. Περίπου το 10% των ατόμων που κατοικούν στη Φλάνδρα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό αυτό ξεπερνάει το 19% στη Βαλονία, τη γαλλόφωνη περιοχή στο νότιο τμήμα της χώρας. Η φτώχεια πλήττει ιδιαίτερα τους νέους και τους ηλικιωμένους, αποκαλύπτει η έκθεση.
Το 20,2% των άνω των 65 ετών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Το ίδιο ισχύει για το 38,5% των μονογονεϊκών οικογενειών, και για το 37,8% των ανέργων. Το 20,8% των κατοίκων του Βελγίου ζει σε ένα νοικοκυριό που αντιμετωπίζει δυσκολίες να ανταποκριθεί στα μηνιαία έξοδα για την κάλυψη των βασικών αναγκών του.
Πριν από λίγες ημέρες, η χαλυβουργία ArcelorMittal επιβεβαίωσε το οριστικό κλείσιμο έξι εγκαταστάσεών της στην περιφέρεια της Λιέγης, στο ανατολικό Βέλγιο, εξαιτίας της «επιδείνωσης της ευρωπαϊκής αγοράς», μια απόφαση που θα αφήσει χωρίς δουλειά 1.300 ανθρώπους.
troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου