.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Δ. καζάκης: Γενική πολιτική απεργία, ανάληψη της εξουσίας και συνταγματική εθνοσυνέλευση ο μόνος δρόμος σωτηρίας


ΚΥΡΙΑΚΉ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012

Δ. Kαζάκης: Γενική πολιτική απεργία, ανάληψη της εξουσίας και συνταγματική εθνοσυνέλευση ο μόνος δρόμος σωτηρίας


- Λάβρος κατά των "δοσίλογων" και των "κατοχικών δυνάμεων" ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ.
- Χειρότερος από τον χειμώνα του '41-'42 ο φετινός χειμώνας...
- Καλοσχεδιασμένο σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού λαού, για να γίνει η χώρα ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας!
Ομιλία στην Βέροια πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου (8/12) ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) και γνωστός οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, ενώπιον δεκάδων πολιτών, από όλο το φάσμα των ηλικιών, στον πολυχώρο της "Εληάς".


Ο Γ.Γ. Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ., μεταξύ άλλων, στην ομιλία του με θέμα "Δημοκρατία ή Χρεοκρατία", ανέφερε:

- Οι δανειστές μας, δεν θέλουν να υπάρχει ελληνικό κράτος με την σημερινή μορφή, θέλουν ένα άλλο κρατικό μόρφωμα, στα πρότυπα των ομόσπονδων κρατών.
- 1.800 ευρώ, κατά Μ.Ο., θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον η κάθε ελληνική οικογένεια με τα νέα μέτρα

- Στόχος είναι η εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού, ώστε να μπορέσουν χωρίς σοβαρές αντιδράσεις να επιβάλουν τα σχέδιά τους

- Για μια φορά, το γενικευμένο μπάχαλο στην Ελλάδα λειτούργησε υπέρ της, αφού, η μη ύπαρξη κτηματολογίου δυσκολεύει την Γερμανία, που επιζητά την εδαφική κυριότητα μεγάλων περιοχών της χώρας. Με την δεδομένη κατάσταση, το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι ασαφές και έτσι, δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο.

- Στο υπάρχον πολιτικοοικονομικό σύστημα δεν υπάρχει διαφυγή

- Ακόμα και αν η Ελλάδα είχε Κυβέρνηση που ειλικρινά ήθελε να απαλλαχθεί από το Μνημόνιο, θα αντιμετώπιζε δύο βασικά προβλήματα: 1ον, τις 17 χώρες που μας έχουν δανείσει και το Κράτος δεσμεύτηκε επίσημα απέναντί τους, οι οποίες και θα διεκδικήσουν τα λεφτά τους και 2ον, θα πρέπει να επιβιώσει με ένα νόμισμα, το ευρώ, εντός του οποίου δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης.

- Όσες φορές η Ελλάδα είχε το νόμισμά της εξαρτημένο με ισοτιμίες άλλων νομισμάτων, η οικονομία κατέρρεε.
Μέχρι το 1950, η χώρα είχε 4 πτωχεύσεις, ενώ από το 1950 μέχρι και το 1975, που η Ελλάδα έκοψε δικό της νόμισμα, σε δικά της πιεστήρια (που έκλεψε ο ΕΑΜ από τους Γερμανούς, κατά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα) και δεν είχε καμία αντιστοιχία με άλλο νόμισμα, ούτε άλλα νομίσματα είχαν ισχύ εντός της χώρας, υπήρχε ανάπτυξη και μεγάλη αποταμιευτική δύναμη για τους πολίτες.
Από εκεί και πέρα, με ΕΟΚ, ΟΝΕ κλπ, έφτασε το 1999 το εθνικό νόμισμα να υποτιμηθεί κατά 90% και η αποταμιευτική δύναμη να πέσει δραματικά, ενώ με το ευρώ, το ισοζύγιο ήταν αρνητικό...

- Ο φετινός χειμώνας θα είναι σαν το χειμώνα του 1941-1942... Πέρσι, μετρήσαμε 1.600 νεκρούς άστεγους στην Αθήνα, του οποίους μάζευαν από τον Δήμο στις 5 το πρωί, για να μην τους δει ο κόσμος... Βλέπουμε ξανά τα "Κάρα του Δήμου...."

- 450.000 πολίτες δεν προσμετρούνται πλέον στους ανέργους, καθώς είναι μακροχρόνια άνεργοι και εντάχθηκαν στον μη ενεργό πληθυσμό...

- Είναι χειρότερή η "κατοχική περίοδος" που ζούμε σήμερα, καθώς, σε αντίθεση με την κατοχή της δεκαετίας του '40, σήμερα δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης.

Πως θα αντιδράσουμε:

- Με γενική πολιτική απεργίας διαρκείας, ώστε οι μηχανισμοί είσπραξης και επιβολής των μέτρων να μην μπορούν να λειτουργούν. Καταλήψεις σε Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, Υπηρεσίας και Οργανισμούς...

- Με την απεργία η Κυβέρνηση, μπροστά στην μαζική αντίδραση του Ελληνικού Λαού, θα πέσει και τότε, οι πολίτες που αποτελούν το λαϊκό κίνημα θα αναλάβουν την διεξαγωγή Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης.

- Στο νέο Σύνταγμα, θα αποκατασταθούν όλα τα παραβιασμένα ανθρώπινα δικαιώματα, θα θεσπιστούν δικλίδες ασφαλείας για όποιον στο μέλλον θέλει να επαναφέρει το χρέος του προηγούμενου κράτους ή να δανειστεί ξανά.

- Σαν να λέμε "νέο κατάστημα, υπό νέα διεύθυνση", όπως έγινε στην Αίγυπτο.

Τέλος, ο Δημήτρης Καζάκης τόνισε με έμφαση:

"Δεν θα τα βγάλουν πέρα εύκολα με εμάς... Αν χρειαστεί, θα ακολουθήσουμε τα ιστορικά παραδείγματα των προγόνων μας απέναντι στους κατακτητές, αν χρειαστεί θα ανέβουμε στο βουνό..."

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ:

Πριν την προγραμματισμένη ομιλία, ο Δημήτρης Καζάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ, στον χώρο της εκδήλωσης.
Ο κ. Καζάκης, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, έκανε λόγο για επείγουσα απαλλαγή από αυτό το εθελόδουλου πολιτικό σύστημα, ότι επιβάλλεται πλέον η Ελλάδα να υπερασπιστεί τον εαυτό της και ότι ο λαός θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να γίνει κάτι τέτοιο, ώστε η Ελλάδα να επανακαθορίσει τελικά την στάση της απένταντι στην Ε.Ε, η οποία έχει θέσει στόχο να γίνει ένα ομοσπονδιακό κράτος, όπως οι ΗΠΑ.


Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. τόνισε χαρακτηριστικά ότι "αυτό που θα φέρει την πολυπόθητη λύση είναι μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση, η οποία θα επανοικοδομήση το κράτος, θα επαναφέρει τα καταπατημένα δικαιώματα και θα δημιουργήσει νέες δυκλίδες ασφαλείας για τη χώρα μας". Αναφερόμενος στην Εθνοσυνέλευση ουσιαστικά ο Γ.Γ μίλησε για μια νέα αρχή, η οποία, σε συνάρτηση με την έξοδο μας (εκκούσια) από το ευρώ, θα μας οδηγήσει επιτέλους στο "να στρέψουμε το καράβι από τα βράχια".


"Μόνο με δικό μας, εθνικό νόμισμα θα υπάρξει ανάκαμψη" είπε ο Δ.Καζάκης.


Σε ερώτηση του Inveria.gr για το τι τον κάνει να πιστεύει ότι ο λαός της χώρας θα ήθελε την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, με δεδομένες τις στατιστικές που δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός θέλει το ευρώ, ο κ. Καζάκης απάντησε πως, λόγω των αναγκών, ο λαός θα ζητήσει την έξοδο από το ευρώ και μέσα στο επόμενο εξάμηνο, θα βγει στους δρόμους, σε μαζικότερες διαδηλώσεις.


Κλείνοντας την τοποθέτησή του στη συνέντευξη, ο Δημήτρης Καζάκης είπε: "Όταν ο κοινωνικός ιστός καταρρέει, εμείς πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε παρασιτικά".
Αντίστοιχη ομιλία - συζήτηση, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (9/12), στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου της Αλεξάνδρειας.
Λένα Μαρκογιαννάκη 
Νίκος Βουδούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου