.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Θέλουμε να παραμείνουμε τα γιουσουφάκια των ισχυρών ;

Δημήτρης Καζάκης: Θέλουμε να παραμείνουμε τα γιουσουφάκια των ισχυρών;

Όταν ο λαός οδηγείται με τόσο αδίστακτο τρόπο στην μαζική εξόντωση και η χώρα έχει τεθεί
 υπό καθεστώς κατοχής και αποικιοκρατίας στο κρεβάτι του Προκρούστη για να ακρωτηριαστεί, τότε τι μένει εκτός από την κοινωνική εξέγερση για την διεκδίκηση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας από την ΕΕ και την ευρωζώνη; Ή μήπως πρέπει πρώτα να αφήσουμε να συμβεί η εξόντωση και ο ακρωτηριασμός και ύστερα να ανέβουμε στα βουνά όπως οι παππούδες μας για να απελευθερώσουμε ξανά αυτόν τον τόπο με τα όπλα;

Υπάρχει φυσικά και η επιλογή του ραγιά, που στη σύγχρονη γλώσσα των «τεχνοκρατών» της αγοράς αποκαλείται «πολίτης του κόσμου», ή Ευρωπαίος. Άλλωστε, αν το καλοσκεφτούμε ετούτος ο τόπος έχει συνηθίσει να είναι υπό την κυριαρχία κατακτητών για αμέτρητους αιώνες. Ελεύθερος, που λέει ο λόγος, στάθηκε μόλις για 182 χρόνια. Δηλαδή, ούτε καν δυο αιώνες. Κι αυτά τα χρόνια ήταν μαρτυρικά για τον λαό του που κάθε τρεις και λίγο καλούνταν να σηκώσει κεφάλι σε νέες εσωτερικές και εξωτερικές απειλές σκλαβιάς και υποδούλωσης. Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην φυσική του κατάσταση; Να τελειώσει, τέλος πάντων, η ταλαιπωρία και να φορέσει τις αλυσίδες που του πρέπουν για να ησυχάσουμε όλοι μας. Που να ξεσηκωνόμαστε τώρα και να διεκδικούμε την πατρίδα μας για εμάς τους ίδιους, για την ευημερία των παιδιών μας και των γενιών που δεν πρόκειται να γεννηθούν ποτέ έτσι όπως πάμε.

Ποιος έχασε την αξιοπρέπειά του για να την βρει ο νεοέλληνας που έχει συνηθίσει να είναι γιουσουφάκι των ισχυρών αρκεί να τον αφήνουν ήσυχο στην γωνιά του. Φακελάκια για τους γιατρούς δεν θα υπάρχουν πάντα; Επιδοτησούλες, δανειάκια, ρουσφετάκια δεν θα υπάρχουν ακόμη και υπό καθεστώς κατοχής, ακόμη κι αν χαθεί από τον εθνικό κορμό η Θράκη, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, το Αιγαίο. Τι μας νοιάζει η λευτεριά μας; Μήπως την είχαμε ποτέ; Τι μας νοιάζει εμάς η δημοκρατία; Μήπως την απαιτήσαμε ποτέ; Τι μας νοιάζει ο διπλανός μας; Μήπως θα μας δώσει να φάμε;

Είναι βαριά η καλογερική πατριώτη! Και μόνο αυτός που είναι ικανός να σταθεί απέναντι στο απόσπασμα αν χρειαστεί προκειμένου να γλυτώσει το παιδί του από το σκλαβοπάζαρο της ξενιτιάς και την πατρίδα του από τα σύγχρονα αρπακτικά των αγορών, που ετοιμάζονται να την ξεσκίσουν κυριολεκτικά, μπορεί με υπερηφάνεια να αποκαλεί προγόνους του όλους αυτούς που μεγαλούργησαν σ’ αυτήν την γη από την εποχή της αρχαίας θαυμαστής γενιάς που σε τούτον τον τόπο εφεύραν την πιο πολύτιμη κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας, την δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου