.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Πανευρωπαϊκά εκτεθειμένοι οι Σαμαράδες για την αγωγή Στο ΧΩΝΙ!

487012_524142470931815_777647670_n

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημοσιογράφων, με ανακοίνωση της, γνωστοποιεί σε όλη την Ευρώπη ότι ο πρωθυπουργικός αδερφός, Αλέξανδρος Σαμαράς, ζητάει 1.000.000 ευρώ με αγωγή προς Το ΧΩΝΙ και πέντε συντάκτες της εφημερίδας. Ετσι, οι πρακτικές των Σαμαράδων γίνονται βούκινο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Η πλήρης ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημοσιογράφων που υποστηρίζει Το ΧΩΝΙ έχει ως εξής: Greek weekly faces million eurs fines for defamation
The Greek weekly newspaper “TO CHONI” was sued for defamation and asked to pay one million euro to Mr. Alexandros Samaras (the brother of the Prime Minister) for publishing a story on the “Benaki phytopathological institute”.
Mr. Samaras is the president of the Institute’s executive board which received a subsidy of 12 million euro despite slashes of state grants. He sued the newspaper for defamation and if condemned the paper will have to pay the excessive amount of 1 million euro fines.
Dimitris Trimis, the President of the Journalist’s Union of Athens Daily Newspaper asked for “new and fair legislation against the practice of defamation lawsuits being directed towards journalists and media”. He pointed out that “similar practices have been undertaken during the last decades in order to “punish” the press, and eventually all these work in favour of strong political and economic interests”.
Και σε μετάφραση:
Απειλούν ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ για δυσφήμιση
«Η ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα Το ΧΩΝΙ δέχθηκε αγωγή για δυσφήμιση και της ζητούν να πληρώσει 1.000.000 ευρώ στον κ. Αλεξανδρο Σαμαρά (αδελφό του Ελληνα πρωθυπουργού) επειδή δημοσίευσε ρεπορτάζ για το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
»Ο κ. Σαμαράς είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου το οποίο έλαβε επιχορήγηση 12 εκατ. ευρώ παρά τις περικοπές στις κρατικές χρηματοδοτήσεις. Έκανε αγωγή στην εφημερίδα για δυσφήμιση και, αν καταδικαστεί, η εφημερίδα πρέπει να καταβάλλει το ιλιγγιώδες ποσό του 1 εκατ. ευρώ.
»Ο Δημήτρης Τρίμης, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ζήτησε “νέα και δίκαια νομοθεσία ενάντια στην πρακτική των αγωγών για δυσφήμηση που στρέφονται κατά των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης”. Τόνισε πως “παρόμοιες πρακτικές έχουν υιοθετηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες με σκοπό να “τιμωρήσουν” τον Τύπο και, τελικά, να λειτουργήσουν προς όφελος των ισχυρών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων”».
Η ιστορία ενός εκφοβισμού
Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), στο οποίο πρόεδρος είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς, έκανε στις 29/8/2012 αγωγή και ζητά ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ από Το ΧΩΝΙ και πέντε δημοσιογράφους της εφημερίδας.
Το Ινστιτούτο με πρόεδρο τον αδελφό του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ζητά ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ επειδή:
- Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε ότι, 22 ημέρες αφού ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, το ΜΦΙ (με πρόεδρο τον αδελφό του) πήρε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για να κατασκευάσει κτίρια. Πρόκειται για επιχορήγηση που διεκδικούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά την πήρε ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός ο αδελφός του προέδρου του! Λεπτομέρεια: το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης.
- Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε ότι το ΜΦΙ πήρε άλλες 600.000 ευρώ για κατασκευή θερμοκηπίου και, άρα, το ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδερφός επιχορηγήθηκε συνολικά με 12,1 εκατ. ευρώ ΑΦΟΥ ο Αντώνης Σαμαράς μετακόμισε στο Μέγαρο Μαξίμου.
- Το ΧΩΝΙ δημοσιοποίησε τις επιχορηγήσεις και τα έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που παίρνει το ΜΦΙ, με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Σαμαρά, στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου και την ώρα που οι προϋπολογισμοί των υπόλοιπων ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας πετσοκόβονται. Λεπτομέρεια: παραμένει ελλειμματικό. Λεπτομέρεια 2: και τον προηγούμενο χρόνο ήταν ελλειμματικό.
- Το ΧΩΝΙ και οι δημοσιογράφοι του έκαναν ρεπορτάζ, ρώτησαν τους άμεσα ενδιαφερόμενους και διαπίστωσαν ότι οι αγρότες που είναι στο χωράφι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, αγνοούν την ύπαρξη του Ινστιτούτου με τις επιχορηγήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και πρόεδρο τον αδελφό του πρωθυπουργού.
- Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε ότι ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νεαπόλεως, μετά από αναφορά-καταγγελία δασολόγων του Λασιθίου της Κρήτης, διενεργεί από τον Ιούλιο του 2010 προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του κόκκινου σκαθαριού και την εμπλοκή σε αυτή του Ινστιτούτου όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς. Λεπτομέρεια: Καταγγέλλονται, μεταξύ άλλων, «ανομολόγητοι ιδιοτελείς σκοποί» από πρωτεργάτες της υπόθεσης.
Όταν Το ΧΩΝΙ άρχισε το ρεπορτάζ, αυτοί απάντησαν ότι πήραν 12 εκατ. ευρώ επιχορήγηση γιατί «τόσα χρειάζονταν»! Μετά, απείλησαν τηλεφωνικά Το ΧΩΝΙ από το γραφείο του πρωθυπουργού! Στη συνέχεια, έστειλαν επιστολές που απειλούσαν ΤΟ ΧΩΝΙ με μηνύσεις και αγωγές! Ακολούθως, είπαν ότι δε θα ασχοληθούν ξανά με Το ΧΩΝΙ! Τελικά, θέλησαν να φοβερίσουν Το ΧΩΝΙ, απειλώντας την εφημερίδα με οικονομική εξόντωση. Το Ινστιτούτο του πρωθυπουργικού αδελφού ζητά ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ από πέντε δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου