.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Δημοκρατία(?)


++++ Ε.ΠΑ.Μ. - www.facebook.com/metopo ++++

Για άλλη μια φορά,φάνηκε πως το πολιτικό-και όχι μόνο-,σύστημα της χώρας αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία στο τόπο μας.Στον τόπο όπου υποτίθεται ότι γεννήθηκε και μεγαλούργησε στην πρώτη της μορφή.

Χθες είδαμε λοιπόν μια παρέλαση prive, μια εξ ίσου prive λειτουργία.Για τους ολίγους και "εκλεκτούς" της εξουσίας.Έγινε από αυτούς,για αυτούς.Για να επιδειχθούν,να αποδείξουν την τη δύναμη τους.Να δηλώσουν στους υποτελείς τους κυριαρχία τους,αποκλείοντας τους από το αληθινό νόημα της ημέρας,που είναι η μνήμη και η τιμή σε όσους θυσιάστηκαν και δόξασαν ετούτο τον τόπο.Επιστράτευσαν λοιπόν την Αστυνομία (τους),τον στρατό(τους?),φόρεσαν άλλοι τα armani κοστούμια τους και άλλοι τις επίσημες και βαρυφορτωμένες με μετάλλια φορεσιές τους(αλήθεια,πως σε καιρό ειρήνης παίρνουν μετάλλια,ποτέ δεν το κατάλαβα) και ανέβηκαν στην εξέδρα να τους τιμήσουν τα αγήματα που παρέλασαν.Σε κείνη την εξέδρα που κανονικά έπρεπε να είναι και να τιμώνται οι εναπομείναντες μαχητές του '40.Αυτοί που τους πετσοκόβουν τις πενιχρές τους συντάξεις.Εκείνοι έπρεπε να ναι στην εξέδρα και να κάνουν παρέλαση οι "επίσημοι",γιατί χωρίς τον αγώνα τους,τις θυσίες τους,κανείς μας δεν θα ήταν εδώ τώρα και πολύ περισσότερο οι "προύχοντες" μας.Απόκλεισαν τον κόσμο,φοβούμενοι την κατακραυγή,την οργή,την αγανάκτηση τους.Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία(τους).Και εμείς παραμένουμε με την απορία,ποια η διαφορά της χθεσινής θλιβερής εικόνας των άδειων πεζοδρομίων μπροστά από την εξέδρα,με ανάλογες παρελάσεις επί χούντας ή εκδηλώσεις ολοκληρωτικών καθεστώτων τύπου Λατινικής Αμερικής.

Χθες επίσης είδαμε να φυλακίζεται δημοσιογράφος επειδή τόλμησε να κάνει ελεύθερα τη δουλειά του,δημοσιεύοντας (επιτέλους) τη περίφημη λίστα Lagard.Τα ονόματα δηλαδή μερικών μεγαλοφοροφυγάδων από τους χιλιάδες που υπάρχουν.Τόλμησε ο Βαξεβάνης να κάνει αυτό που το πολιτικό σύστημα δεν έκανε επί χρόνια,που ο ένας δεν θυμόταν που έβαλε τη λίστα,ο άλλος δεν γνώριζε τι περιείχε,ο επόμενος δεν την αξιολόγησε σαν σημαντική και άλλοι τη θεώρησαν ως μη "χρησιμοποιούμενη".Μέσα ο Βαξεβάνης,έξω ο Παπακωνσταντίνου,ο Βενιζέλος,ο ΓΑΠ. Με συνοπτικές και τάχιστες μάλιστα διαδικασίες,σαν αυτές που ο λαός περιμένει άδικα να δει να εφαρμόζονται σε αυτούς που έκλεψαν,καταχράστηκαν,διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα,το χρήμα ΤΟΥ σ'αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το κατάντημα της πατρίδας(όχι ότι εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε,αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση).

Σήμερα είδαμε-πάλι με διαδικασίες express-να αποκεφαλίζονται δυο δημοσιογράφοι της κρατικής και "αδέσμευτης"(sic) τηλεόρασης(που πληρώνει ο Ελληνικός λαός για να ναι πλουραλιστική,ανεξάρτητη και έξω από τον φαύλο κύκλωμα των βαρώνων των Μ.Μ.Ε),επειδή τόλμησαν να σχολιάσουν τον Υπουργό Προστασίας (?) του Πολίτη!Αρβανίτης και Κατσίμη,έξω από την ενημέρωση,γιατί τόλμησαν να πουν τη γνώμη τους!

Το μήνυμα προς τους εκπροσώπους-και-του τύπου,είναι σαφές.Δημοσιεύετε,σχολιάζετε,ανακοινώνετε ΜΟΝΟΝ ότι είναι αρεστό στην εξουσία,στο σύστημα που μας κυβερνά,αλλιώς στη καλύτερη χάνετε τη δουλειά σας και στη χειρότερη (μέχρι νεωτέρας) σας περιμένει η φυλακή.Επιτρέπετε να λέτε ότι αρέσει στα αφεντικά σας,να δείχνετε ανάλαφρες,μεσημεριανού τύπου,εκπομπές,όμορφα life styl πρόσωπα,Τούρκικα σήριαλς και κάθε τι εύπεπτο που αποχαυνώνει.Αλήθεια,που είναι η ΕΣΗΕΑ,το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων που αρκείτε σε "επιθετικές" ανακοινώσεις,απεργίες για τα οικονομικά τους συμφέροντα και 24ωρες όταν υπάρχουν γενικές απεργίες(ναι,εκείνες που ονομάζονται αλλιώς και ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής).Θα βγάλει πάλι καμιά ανακοίνωση που θα "τσακίσει" το σύστημα ή επιτέλους θα ξεκινήσει αγώνες για την ελευθεροτυπία,όπως απεργία διαρκείας,αποχή από τις συνεντεύξεις πολιτικών,μη κλήση τους σε πάνελς,εκπομπές και ουσιαστικές μορφές αντίδρασης?Ειλικρινά δεν περιμένουμε κάτι τέτοιο γιατί απλά και εκείνοι είναι το σύστημα.

Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν μέσα σε ένα μόλις 24ωρο,ελπίζω να μην υπάρχει ακόμη αφελής σε αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι έχουμε Δημοκρατία.
Όμως δεν φτάνει αυτό.Όσο το σύστημα που μας κυβερνά επί δεκαετίες,μας βλέπει παρατηρητές των γεγονότων,άβουλους και βολεμένους στις πολυθρόνες μας,μένοντας σε κουβέντες και αναθέματα σε καφενειακό στυλ,θα συνεχίζουν να συμπεριφέρονται φασιστικά,αλαζονικά,περιφρονητικά.Πως ανεχόμαστε εμείς οι Ελληνες,που όπως έλεγε και ο Κολοκοτρώνης "είμαστε Έλληνες μωρέ τι προσκυνάτε?Οι Έλληνες και στους Θεούς ακόμα,όρθιοι μιλάνε",να βλέπουμε τους Ισπανούς,τους Πορτογάλους,τους Ιρλανδούς,να μάχονται καθημερινά,να τους ανοίγουν τα κεφάλια και μεις να κοιτούμε ατάραχοι γύρω μας σαν να μη συμβαίνει τίποτα,σαν να μη μας παίρνουνε τη χώρα,το βιός μας,τη ζωή μας?

Πρέπει επιτέλους να πάψουμε να περιμένουμε σωτήρες,να πάρουμε την υπόθεση σωτηρίας,στα χέρια μας.Παύση κάθε είδους εργασίας και ΟΛΟΙ στους δρόμους.Κάθε μέρα,μέχρι να καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι για όλα,μέχρι να δούμε σε πράξεις την Δημοκρατία να εφαρμόζετε,μέχρι να δούμε ισονομία,ισοπολιτεία,δικαιοσύνη,τιμωρία ενόχων.Χωρίς καμία έκπτωση,χωρίς όρους και όρια.Μέχρι τέλους,μέχρις εσχάτων.Δεν έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα.Μας τα πήραν όλα και κυρίως την ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ μας.

Πηγή: Σκέψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου