.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012


Η στέρηση της κατοικίας αποτελεί μια από τις πιο ακραίες μορφές φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην σύγχρονη κοινωνία

++++ Ε.ΠΑ.Μ. - www.facebook.com/metopo +++

Ξεκάθαρη η Κομισιόν στο θέμα της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη

«Η στέρηση της κατοικίας αποτελεί μια από τις πιο ακραίες μορφές φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην σύγχρονη κοινωνία» τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος M. Barnier

Χαρακτηριστική είναι, στο πλαίσιο της πρόσφατης συζήτησης περί άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η απάντηση του Επιτρόπου M. Barnier αρμόδιου σε θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών στη σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη:

«Η στέρηση της κατοικίας αποτελεί μια από τις πιο ακραίες μορφές φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην σύγχρονη κοινωνία. Σήμερα, ανά την Ένωση, ισχύουν διάφορα συστήματα και νόμοι σχετικά με τις διαδικασίες ρύθμισης των χρεών και τους πλειστηριασμούς σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμών από την πλευρά των καταναλωτών.

Τα εν λόγω ζητήματα αντιμετωπίζονται σε εθνικό επίπεδο και παραμένουν στη δικαιοδοσία των αρμόδιων εθνικών αρχών. Ωστόσο, η Επιτροπή θεωρεί σημαντικό τα κράτη μέλη να συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την οικονομική κατάσταση και να εξετάζουν το ενδεχόμενο, εάν απαιτείται, καθιέρωσης κανόνων με στόχο είτε την πρόληψη των κατασχέσεων, είτε, στις περιπτώσεις που έχουν θεσπιστεί τέτοιου είδους διαδικασίες, τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών τους επιπτώσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έμφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά ζητήματα ελάφρυνσης υπερχρεωμένων δανειοληπτών δίνεται στις διαδικασίες συμβιβασμού, διαμεσολάβησης ή και τροποποίησης των όρων δανειοδότησης πριν από την έναρξη των διαδικασιών κατάσχεσης, τα δημόσια καθεστώτα διάσωσης και την παροχή ανεξάρτητων συμβουλών για τα χρέη ή και νομικών συμβουλών.

Όπως δηλώνει από την πλευρά του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής:

«Σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής δοκιμασίας που υφίσταται ο ελληνικός λαός, είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε συζήτηση που αφορά άρση θεσμικών πλαισίων που προστατεύουν ευάλωτες ομάδες και εν προκειμένω χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Είναι δικαίωμά τους από τη στιγμή που δανείστηκαν σε άλλες εποχές και με άλλους όρους, να διεκδικούν σήμερα μια βιώσιμη διευθέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων όπως ορίζει ο νόμος, ώστε να ανασάνουν χωρίς τον «εφιάλτη» της κατάσχεσης.

Αντίθετα, είναι επιτακτική ανάγκη, η σημερινή κυβέρνηση να προστατεύσει τους χιλιάδες δανειολήπτες που κάθε φορά που πλησιάζει η ημερομηνία λήξης για την απαγόρευση πλειστηριασμών στη μοναδική κατοικία τους αγωνιούν μήπως βρεθούν στο "δρόμο", διατηρώντας, όπως ήδη κάνει, και επεκτείνοντας - όπου απαιτείται - το μίνιμουμ του πλέγματος ασφαλείας.

Όπως τονίζει και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, στέρηση κατοικίας σημαίνει κοινωνικός αποκλεισμός. Κοινωνικός αποκλεισμός σημαίνει διάλυση. Και κανείς δεν θέλει να φανταστεί τις συνέπειες που κάτι τέτοιο θα έχει για ένα λαό που θεωρεί την εστία του ιερή!»

Πηγή: RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου